Terug naar losloopgebieden zoeken

167351 keer bekeken

Hoorneboegse heide

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Hoorneboegse heide 

De Hoorneboegse Heide en de Zwarte Berg (145 ha) zijn onderdeel van het Goois Natuurreservaat. Het is een prachtig, afwisselend gebied om samen met je hond urenlang te wandelen.

 

Honden mogen hier bijna overal het hele jaar loslopen, mits ze netjes onder appel staan. Er lopen namelijk ook grote grazers op de hei. Maximaal drie honden per begeleider.

 

In dit gebied zijn ook ruiterpaden, het is verstandig voor de veiligheid van zowel je hond als de paarden/ruiters, je hond bij je te roepen wanneer je paarden passeerd.

 

Tussen 15 juli tot 15 maart mogen honden ook los aan de andere kant van de Utrechtseweg in het Laapersbos (56 ha) en op de Laapersheide (17 ha). Zie ook deze plattegrond met losloopgebieden in het Goois Natuurreservaat.

 

Hier vind je een mooie route door de Hoorneboegse heide van zo'n 6 km. In een deel van het terrein dienen honden te zijn aangelijnd tijdens het broedseizoen (15 maart-15 juli). Paaltje 1 van bovengenoemde hondvriendelijke natuurwandeling, bevindt zich vlakbij de parkeerplaats van het gezellige (pannenkoeken)restaurant De Rading (adres: Utrechtseweg 140 , 1213 TZ Hilversum).

 

Een andere optie om te parkeren is de kleine parkeerplaats tegenover Restaurant Fly Inn bij het vliegveld (adres: Noodweg 43 Hilversum, zie de kaart). Het restaurant staat maximaal 1 hond pergezelschap toe.

 

De ingang van het losloopgebied ligt aan het einde van de kleine parkeerplaats tegenover de grote parkeerplaats van het vliegveld (aan de noordkant van de Noodweg). 

 

Naast deze parkeerplaats vind je ook cafetaria De Egelshoek met een groot terras waar honden welkom zijn.

 

Er zijn voldoende halfverharde paden en fietspaden in het gebied om het rolstoelvriendelijk te noemen.

 

Foto's gemaakt door DoggyDating.

 Anderen bekeken ook

Lage Vuursche

Lage Vuursche, Utrecht

Meer informatie

Spanderswoud

Hilversum, Noord-Holland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..