Terug naar losloopgebieden zoeken

23759 keer bekeken

Heemtuin & Natuurpark Tussen de Venen

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Heemtuin & Natuurpark Tussen de Venen 

De Heemtuin (10ha) en Natuurpark Tussen de Venen (40 ha) in Muntendam vormen samen een paradijsje in Oost-Groningen. In het natuurpark mogen honden op de meeste plaatsen loslopen. In de Heemtuin moeten honden aan de lijn en het open gebied tussen de klaphekjes is verboden voor honden omdat dit door een kudde schapen en geiten wordt begraast. Door middel van borden staat dit duidelijk aangegeven.

 

Er is een Natte Neuzenroute uitgezet van 3,5 km waar honden los mogen rennen, zwemmen en ravotten. Helaas staat deze niet echt duidelijk aangegeven in het gebied, bekijk daarom hier de kaart met de route.

 

Het gebied is zeer divers en bestaat o.a. uit bos, heide, vijvers, sloten, ruigte, borders, een kruidentuin, een kindertuin en een natuurontwikkelingsgebied met vennen en een stuifduinlandschap. Redenen genoeg om hier een keer een mooie (natuur)wandeling te maken met je trouwe viervoeter.

 

Parkeren kan (gratis) op de parkeerplaats bij de Heemtuin aan de Nieuweweg 127 in Muntendam. Hiervandaan kan je zowel rechtsom als linksom de natteneuzenroute lopen.

 

In de Heemtuin staat een gezellig paviljoen waar je van woensdag t/m zondag terecht kunt voor koffie, thee, gebak, frisdranken, soep en broodjes en voor de honden staat altijd een bak water klaar.

 

Met dank aan Stella van den Heuvel voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Adriaan Tripbos

Sappemeer, Groningen

Meer informatie

Heeresveld

Nieuwe Pekela, Groningen

Meer informatie

Pekelder Bos

Oude Pekela, Groningen

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..