Terug naar losloopgebieden zoeken

27410 keer bekeken

Groene Heuvels

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Groene Heuvels 

Recreatiegebied Groene Heuvels ligt aan de rand van Nijmegen in de gemeente Beuningen. Het is een groot, diep en helder meer met grasvelden, bos en strandjes.

Honden mogen tussen 1 oktober en 1 mei overal loslopen en zwemmen, mits ze onder appel staan en de poep wordt opgeruimt. Na 1 mei is het gebied helaas verboden voor honden.

 

Parkeren kan (voor 3 euro per dag) op de parkeerplaats bij de plas.

Navigatie adres: Ficarystraat in Ewijk. Zie ook kaart en route.

 

 

Tip: Als je zin hebt in een lange wandeling (3 uur) kan je van dit losloopgebied naar losloopgebied de Berg van Bergharen en terug lopen. Zie hieronder de routebeschrijving.

 

Vanaf de hoofdingang van de Groene Heuvels ga je naar links (hond aan de lijn) en dan steek je de weg over, de Zellerstraat in. Halverwege de Zellerstraat is er aan je linkerhand een pad tussen de weilanden. Er staat een bordje van Gelders Landschap. Honden moeten hier (helaas) aan de lijn blijven. Je wandelt over dit pad tot aan een brede weg (niet druk, maar men rijdt hard, dus pas op!). Dit is de Betenlaan. Deze weg steek je over en dan loop je verder (nog steeds door de weilanden) tot aan een stenen bruggetje. Hier kun je kiezen:

1) Je gaat voor het bruggetje linksaf en met een wat kronkelige weg naar de Hoekgraaf. Daar ga je naar rechts en dan neem je een van de ingangen aan je linkerhand het bos van de Kapelberg in. Dit is een losloopgebied.

 

2) Je loopt het pad langs het water helemaal af. Aan het eind ga je naar links en ook dan kom je op de Hoekgraaf. Je steekt de weg over en gaat links het zandpad op. Dan kom je op een zandstuk uit in het bovenste deel van het Kapelbergbos. Hier mag je hond weer los. Wil je weer terug naar de Groene Heuvels, loop dan door het bos richting molen 'De Verrekijker'. Steek de Molenweg over naar de Hebkesweg (hond aan de lijn!). Op de Wijksestraat ga je rechtsaf, de linkerkant van de weg is uitlaatstrook. Ga vervolgens linksaf de Laarsdijk op. Als je hond niet achter vee en hazen aan gaat, kunnen ze daar weer los. Je loopt op een mooi pad (wel veel fietsers) tussen de weilanden naar het bungalowpark grenzend aan de Groene Heuvels. Steek aan het eind van de Laarsdijk de weg over, ga rechtdoor of linksaf en je komt weer bij het water van de Groene Heuvels uit.

 

Met dank aan Wendeline Wouters voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Kasteel Hernen

Hernen, Gelderland

Meer informatie

Berendonck

Wijchen, Gelderland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..