Terug naar losloopgebieden zoeken

46093 keer bekeken

Berg van Bergharen / Zandberg

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Berg van Bergharen / Zandberg 

Het losloopgebied van Bergharen (ook wel de Berg van Bergharen of de Zandberg genoemd) is onderdeel van natuurgebied Bergharen van Geldersch Landschap. Het is een mooi en populair gebied om te wandelen met je hond. Honden mogen hier los ten noorden van de Elzendweg, mits ze op de paden blijven en maximaal 2 honden per begeleider.

Zie deze kaart. Vooral op zondag is het op de grote zandvlakte vaak gezellig druk.

 

Een rondje door het losloopgebied duurt ongeveer een half uur als je stevig doorloopt en bestaat voornamelijk uit beboste (zand)heuvels, afgewisseld met kleine stukjes stuifzand en heide. Langs de randen van het gebied liggen prachtige boerderijtjes met uitgestrekte akkers en (bloem)weiden (honden aan de lijn).

 

Parkeren kan (gratis) op de parkeerplaats bij de molen.

Navigatie adres: Molenweg 53, zie kaart en route.

Of op diverse de parkeerplaatsen rondom de Berg, bijvoorbeeld langs de Elzendweg.

 

In het losloopgebied zelf zit geen horeca, maar in de gemeente Bergharen kan je terecht voor een hapje of drankje bij Cafe De Tolbrug een de Stompendijk 9 of bij Kulturhus De Zandloper een De Weem 1.

 

Dit gebied is helaas niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

 

Tip: Als je zin hebt in een lange wandeling (3 uur) kan je van dit losloopgebied naar losloopgebied de Groene Heuvels en terug lopen. Zie hieronder de routebeschrijving.

 

Parkeer op de ruime parkeerplaats bij molen "De Verrekijker" (Molenweg 53, op de kruising met de Elzendweg). Als je daar start, kan je hond eerst even ravotten in de bossen, voordat je aan de rondwandeling begint. Steek, nadat je hond is uitgeraasd, de Molenweg over naar de Hebkesweg (hond aan de lijn!).

 

Op de Wijksestraat ga je rechtsaf, de linkerkant van de weg is uitlaatstrook. Ga vervolgens linksaf de Laarsdijk op. Als je hond niet achter vee en hazen aan gaat, kunnen ze daar weer los. Je loopt op een mooi pad (wel veel fietsers) tussen de weilanden naar het bungalowpark grenzend aan de Groene Heuvels. Steek aan het eind van de Laarsdijk de weg over, ga rechtdoor of linksaf en je komt bij het water van de Groene Heuvels uit. Honden mogen hier los van 16 sept tot 1 mei.

 

Loop vervolgens linksom of rechtsom om het water heen naar de hoofdingang. Deze zit precies aan de andere kant van het water. Vanaf de hoofdingang van de Groene Heuvels ga je naar links (hond weer aan de lijn) en dan steek je de weg over, de Zellerstraat in. Halverwege de Zellerstraat is er aan je linkerhand een pad tussen de weilanden. Er staat een bordje van Gelders Landschap. Honden moeten hier (helaas) aan de lijn blijven. Je wandelt over dit pad tot aan een brede weg (niet druk, maar men rijdt hard, dus pas op!). Dit is de Betenlaan. Deze weg steek je over en dan loop je door tot aan een stenen bruggetje.

 

Hier kun je kiezen:

 

1) Je gaat voor het bruggetje linksaf en met een wat kronkelige weg naar de Hoekgraaf. Daar ga je naar rechts en dan neem je één van de ingangen aan je linkerhand het bos van de Zandberg in. Hier mag je hond weer los. Loop door het bos terug naar de molen.

 

2) Je loopt het pad langs het water helemaal af. Aan het eind ga je naar links en ook dan kom je op de Hoekgraaf. Je steekt de weg over en gaat links het zandpad op. Dan kom je op een zandstuk uit in het bovenste deel van het Zandbergbos. Hier mag je hond weer los. Loop door het bos terug naar de Molen.

 

Met dank aan Helma Biemans voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Groene Heuvels

Ewijk, Gelderland

Meer informatie

Kasteel Hernen

Hernen, Gelderland

Meer informatie

Berendonck

Wijchen, Gelderland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..