Terug naar losloopgebieden zoeken

30156 keer bekeken

Goilberdingerwaarden

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Goilberdingerwaarden 

De Goilberdingerwaarden liggen in de uiterwaarden ten westen van de spoorbrug van Culemborg. Een beperkt deel van dit gebied is hondenlosloopgebied. Honden mogen hier het hele jaar ravotten en zwemmen in de Lek.

 

Het gedeelte links van de spoorbrug is aangewezen als hond losloopgebied, zie ook deze kaart. Het losloopgebied is ruim 32 ha groot en een rondje langs de buitenrand is een wandeling van 3,5 km. Dat is een klein uurtje lopen, maar als je een beetje zigzagt en je hond laat zwemmen kan je je hier natuurlijk veel langer vermaken. Het gebied is een uiterwaarde, dus in natte periodes zijn laarzen geen overbodige luxe.

 

Doordat het water (de Lek) een open verbinding heeft is de kans op Blauwalg hier veel minder groot dan in stilstaand water. Pas wel op voor schrikdraad wat op sommige plekken bij de waterkant is geplaatst.

 

In dit gebied geldt maximaal 2 honden per begeleider.

 

Parkeren kan (gratis) helemaal aan het einde van de Steenovenslaan. Als je vanaf de parkeerplaats onder het spoor door loopt, sta je meteen midden in de Uiterwaarden. Je kunt de wandeling ook beginnen in het losloopgebied bij de Ronde Haven (zie rechts op de kaart hierboven) en daarna pas onder het spoor door gaan.

 

Tijdens de zomermaanden is het mogelijk om na de wandeling iets te eten of te drinken bij restaurant Op de Haven. Het restaurant heeft een mooi terras met uitzicht over de Lek (adres navigatie: Helling 7). Binnen zijn honden helaas niet welkom.

 

Een andere optie is om te parkeren bij Fort Werk aan 't Spoel (adres navigatie: Goilberdingerdijk 40a). Dit oude fort maakt deel uit van de Hollandse Waterlinie en honden zijn hier van harte welkom. Het fort en de bijbehorende horecagelegenheid Caatje aan de Lek (honden welkom!) .

 

Aanvullende tip van Culemborgse hondenbezitter: Laat op de parkeerplaats bij de Steenovenslaan geen dure spullen achter in je auto en sluit de auto goed af ivm hangjongeren.

 

Met dank aan Lucie Janssen voor de foto's.

 

Download nu de gratis DoggyDating app en zie, waar je ook bent, alle losloopgebieden van Nederland! Daarnaast kan je met de app afspreken voor hondenwandelingen, andere baasjes om hulp of advies vragen, een DoggyAlert aanmaken als je hond vermist is en vind je scherpe aanbiedingen in de DoggyDiscount! De link naar de App Store en Google Play staan hieronder —I>Anderen bekeken ook

Regulieren

Culemborg, Gelderland

Meer informatie

Nieuw Wulven

Houten, Utrecht

Meer informatie

Middelwaard

Vianen ut, Utrecht

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..