Terug naar losloopgebieden zoeken

100510 keer bekeken

Ederheide / De Drieberg

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Ederheide / De Drieberg 

In Ede vind je prachtige natuurgebieden met bos en heide. Losloopgebied De Drieberg is een glooiende heuvel met met ruig bos midden op de Ederheide. Vanaf de tamelijk vlakke top van de heuvel kan je genieten van het prachtige uitzicht. Op deze kaart zie je het gedeelte waar honden (het hele jaar door) los mogen lopen. Aan de zuidkant grenst De drieberg aan de Ginkelse heide, dit is echter geen losloopgebied.

 

Parkeren kan (gratis) op de parkeerplaats op de Driebergweg aan de N224 tussen Ede en Arnhem.

 

Pannenkoekenhuis De Langenberg (aan de overkant van de provinciale weg) is een leuke plek voor een hapje en een drankje. Let op: (wandel)groepen met honden zijn in dit restaurant helaas niet toegestaan. Bij Kiprestaurant Juffrouw Tok, een stukje verderop langs de Verlengde Arnhemseweg (N224), zijn groepen wel welkom.

 

Let op, de Ederheide is ook het leefgebied van wilde zwijnen. Zwijnen zijn van nature schuwe en ongevaarlijke dieren, maar wanneer zij zich bedreigd voelen, doordat ze bijvoorbeeld worden omsingeld of opgejaagd door honden kunnen ze aanvallen. Houd je hond hier dus altijd onder appel.

 

De Ederheide is redelijk geschikt voor rolstoelgebruikers al je op het fietspad blijft rondom het losloopgebied. Er zijn wel wat hellingen, houd daar rekening mee.

 

Met dank aan Anneke van der Pol en Marieken van Nimwegen voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Sysselt

Ede, Gelderland

Meer informatie

Edese bos

Ede, Gelderland

Meer informatie

Landgoed Hoekelum

Bennekom, Gelderland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..