Terug naar losloopgebieden zoeken

76795 keer bekeken

De Balij / Balijbos

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in De Balij / Balijbos 

In Boswachterij De Balij (1000 ha) - ook wel het Balijbos genoemd - mogen honden op veel plaatsen los., Dit wordt aangegeven met borden ter plaatse. Het Balijbos vormt samen met het Bieslandse Bos (300 ha) een prachtig stuk natuur tussen Zoetermeer, Delft, Pijnacker en Nootdorp. De gebieden worden gescheiden door een spoor en twee wegen, maar als je het niet erg vindt om je hond even aan te lijnen, zijn beide bossen goed te combineren in 1 hele lange (dag)wandeling.

 

Het Bieslandse Bos ligt aan de westkant van het spoor en Het Balijbos / De Balij ligt aan de oostkant (op het oude Floriadeterrein). Onderstaande omschrijving gaat vooral over het Balijbos.

 

Het Balijbos is een jong en divers bos met kilometers fiets-, ruiter- en wandelpaden. Verder vind je hier o.a. een natuurbos met Gallowayrunderen, een moerasbos met vlonders, een kinderboerderij + speelbos voor kinderen (honden niet toegestaan) en een schitterende "wilde" wandeling met de naam het "Laarzenpad" (6 km,aanrader!). Honden mogen op veel plaatsen loslopen en er is zelfs een speciaal hondenstrandje.

 

Parkeren kan (gratis) bij de kinder/stadsboerderij de Balijhoeve aan het einde van Kurkhout. Navigatie adres: Kurkhout 100 , 2719 JZ Zoetermeer, wijk Rokkeveen.

Zie kaart en route voor de exacte locatie.

 

Hier vind je tevens een klein restaurantje met een gezellig terras (honden welkom).

 

Als je aan het einde van de parkeerplaats links de brug over gaat, dan liggen de (grote) losloopgebieden aan weerszijde van het fietspad. Op het fietspad en op de groenstrook langs het fietspad moeten honden aan de lijn, maar in de bossen aan de linker en rechterkant mogen honden bijna overal los. Zie ook de blauwe bordjes met een (witte) rennende hond erop. Als je na de brug direct links gaat, kom je langs een grote (zwem)plas met meerdere hondenstrandjes.

 

Het Balijbos is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zitten op de verharde paden wel wat scheuren hier en daar, waardoor de rit wat hobbelig kan zijn.

 

Met dank aan Sylvana Mast voor de foto's.

 

 

Download nu de gratis DoggyDating app en zie, waar je ook bent, alle losloopgebieden van Nederland! Daarnaast kan je met de app afspreken voor hondenwandelingen, andere baasjes om hulp of advies vragen, een DoggyAlert aanmaken als je hond vermist is en vind je scherpe aanbiedingen in de DoggyDiscount! De link naar de App Store en Google Play staan hieronder —I>Anderen bekeken ook

Dobbeplas

Nootdorp, Zuid-Holland

Meer informatie

Delftse Hout

Delft, Zuid-Holland

Meer informatie

Leidschendammerhout

Leidschendam, Zuid-Holland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..