Terug naar losloopgebieden zoeken

66745 keer bekeken

Bakkeveense Duinen

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Bakkeveense Duinen/Fryske Gea 

Natuurgebied Bakkeveen bestaat uit tientallen grote en kleine terreinen die aan elkaar grenzen en zo een geheel vormen. Ten oosten van het dorp Bakkeveen ligt een zandvlakte (Bakkeveense Duinen) waar honden het hele jaar door los mogen en lekker kunnen ravotten en er is een poel waar honden kunnen zwemmen. Door de zandgrond kan het echter voorkomen dat er in de zomer na een lange droge periode weinig water staat.

 

Het losloopgebied bevind zich binnen de blauwe rolstoelvriendelijke route en is geeheel omheind. Verlaat je het omheinde deel via een klaphek, dan betreed je het aanlijngebied. Zie ook deze kaart.

 

De route rond de zandvlakte is verhard en dus geschikt voor rolstoelgebruikers. Dit pad is ongeveer 1,5 km lang. De zandvlakte zelf bevat helaas geen verharde paden, waardoor deze minder geschikt is voor mindervaliden.

 

Wilt u een lange(re) wandeling maken van 7 km, klik dan hier voor de routebeschrijving. Let op, deze wandeling loopt deels door aanlijngebied.

 

Parkeren kan (gratis) bij recreatiecentrum Dundelle aan de Mjumster Wei 16. Hier is tevens een doolhofspeeltuin met pannenkoekenhuis (Doolhofpark en Bospaviljoen Bakkeveen) waar kinderen heerlijk kunnen spelen. Honden zijn welkom mits aangelijnd.

 

Met dank aan Wichita van Rijkom voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Blauwe Bos

Haulerwijk, Friesland

Meer informatie

Trimunt

Marum, Groningen

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..