Terug naar losloopgebieden zoeken

8583 keer bekeken

Blauwe Bos

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in het Blauwe Bos in Haulerwijk 

Het Blauwe Bos is een ruim 300 hectare groot natuurgebied in het oosten van Friesland. Honden mogen hier het hele jaar los in het oostelijke deel van het bos (ongeveer 30 hectare). In de rest van het gebied moeten honden aan de lijn.

 

Het Blauwe Bos ligt in de driehoek Haulerwijk, Haule en Waskemeer en wordt beheerd door Staatsbosbeheer. Vanaf de parkeerplaats start een wandelroute van 5 km die aan het begin en het einde door het losloopgebied gaat. Halverwege de route zijn diverse plassen, maar die liggen allemaal in het aanlijngebied en honden mogen hier niet zwemmen.

 

Parkeren kan op verschillende plaatsen, maar voor het losloopgebied is het het makkelijkst om te parkeren op de parkeerplaats van staatsbosbeheer aan de Tonckensweg (N918) te Haule. De inrit naar de (onverharde) parkeerplaats bevindt zich ter hoogte van huisnummer 12.

 

Op de parkeerplaats bevindt zich een informatiebord waarop te zien is waar het losloopgebied zich bevindt en in het bos zelf zijn bordjes met "Losloopgebied" geplaatst.

 

Voor dit losloopgebied zijn we nog op zoek naar foto's. Mocht u die hebben en met ons willen delen , dan heel graag (liefst horizontaal genomen en in groot formaat verstuurd) mailen naar info@doggydating.com. Als wij de foto's plaatsen vermelden we u als fotograaf.Anderen bekeken ook

Bakkeveense Duinen

Bakkeveen, Friesland

Meer informatie

Compagnonsbossen

Ravenswoud, Friesland

Meer informatie

Mensingebos

Roden, Drenthe

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..