Terug naar losloopgebieden zoeken

13121 keer bekeken

Libellebos en Bovenkerkerpolder

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Libellebos te Uithoorn en Bovenkerkerpolder  

Tegen de grens van Amstelveen ligt in Uithoorn het Libellebos (27 ha). Het Libellebos staat ook bekend als het Libellepark of als park Biezenwaard. Honden mogen er bijna overal loslopen. Zie deze kaart. Aan de uitgang bij de Hollandse Dijk geeft een voetgangersbrug toegang tot een groengebied in de Bovenkerkerpolder, ook dit is losloopgebied. Wanneer je de 2 losloopgebieden combineert, kan je een prachtige wandeling maken!

 

Een grappig weetje is dat het Libellebos niet naar het insect is vernoemd, maar naar het magazine in het kader van de Nationale Boomplantdag. Het Libellebos is begin jaren zeventig aangelegd en om ruimte te creƫren voor diverse soorten planten en dieren, laat de gemeente de natuur zoveel mogelijk zijn gang gaan. Voor de begrazing loopt een kudde grote grazers, hier moeten de honden worden aangelijnd. Voor de kinderen is een kinderboerderij (De Olievaar) met een speeltuin. In de kinderboerderij zijn honden niet toegestaan.

 

In 2019 is er een voetgangersbrug geopend aan de Hollandse Dijk die het Libellebos verbindt met de Bovenkerkerpolder. De Bovenkerkerpolder ligt buiten de bebouwde kom in Amstelveen en ook hier mogen honden vrijwel overal loslopen met uitzondering van de Middenweg.

Bekijk hier de foto's van losloopgebied Bovenkerkerpolder.

 

Parkeren kan (gratis) op de parkeerplaats aan de Hollandse Dijk in Uithoorn.

Zie kaart en route voor de exacte locatie.

Hiervandaan loop je zo beide losloopgebieden in.

 

De meeste paden in het Libellebos en in de Bovenkerkpolder zijn (half) verhard en daardoor ook geschikt voor rolstoelgebruikers.

 

Met dank aan Quiny Voorn voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Amsterdamse Bos

Amstelveen, Noord-Holland

Meer informatie

De Hoge Dijk

Amsterdam Zuidoost, Noord-Holland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..