Terug naar losloopgebieden zoeken

45260 keer bekeken

Strabrechtse heide

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los op Strabrechtse heide te Mierlo 

De Strabrechtse heide ligt in de gemeenten Heeze-Leende, Someren en Geldrop-Mierlo. Dit prachtige natuurgebied telt in totaal 1850 hectare en is daarmee de grootste aaneengesloten heide van Noord-Brabant .

 

De Strabrechtse heide bestaat uit heidevelden, kleine bosjes, vennen en stuifzanden.

Zo rond augustus kleurt de heide paars, wat er natuurlijk schitterend uitziet!

 

Om vergrassing tegen te gaan wordt de Strabrechtse heide begraasd door een kudde Kempische heideschapen, 350 stuks in totaal. Deze grazen in verschillende kuddes, in het hondenlosloopgebied is bijna altijd een kudde aanwezig.

 

Staatsbosbeheer heeft een deel van maar liefst 83 hectare van de Strabrechtse heide aangewezen als honden losloopgebied. Hier kan je dus een heerlijke wandeling met je hond maken en je uren vermaken.

 

Let op! Omdat de natuur in dit gebied kwetsbaar is en er schapen lopen is de voorwaarde wel dat de hond onder appel staat en niet verder dan 4 meter van je vandaan loopt. Respecteer dit zodat dit geweldige natuurgebied toegankelijk blijft voor loslopende honden.

 

Door het losloopgebied heeft Staatsbosbeheer een Snuffelroute van 4 kilometer uitgezet. Deze start op de parkeerplaats op de Heezerweg te Mierlo (zie kaart).

Vanaf de parkeerplaats volg je de gele bordjes die de route aangeven. De eerste kilometer loopt helaas door aanlijn gebied, maar daarna kom je bruine bordjes met een loslopende hond tegen waar de honden los mogen.

 

In het losloopgebied zijn geen vennetjes/zwemwater, dus houd daar wel rekening mee op warme dagen.

 

Na afloop een hapje en drankje doen kan een paar kilometer verderop bij Heidecafé de Strabrechtse Heide. Hier zijn honden mits aangelijnd van harte welkom.

Navigatie adres De Plaetse 71A 5591 TX te Heeze

 

Of bij Gasterij bij de Strabrechtse Hoeve.

Navigatie adres Aardborstweg 19 5731 PS Mierlo

 

Hoewel er om het losloopgebied heen wel fietspaden liggen is het losloopgebied zelf slecht toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

 

Met dank aan Anouk van Amelsvoort voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Molenheide

Mierlo, Noord-Brabant

Meer informatie

Sonse Bergen

Son, Noord-Brabant

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..