Terug naar losloopgebieden zoeken

76121 keer bekeken

Looserplas

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Looserplas te Budel-Dorplein 

Tussen Budel en Weert en vlak bij de Belgische grens ligt het Dorpje Budel-Dorplein. Daar is in juni 2018 de Looserplas (24 ha), die voorheen bekend stond als De Hoort heropend, inclusief een mooi omheind losloopgebied met water voor honden.

 

De Looserplas is door zandafgraving ontstaan en ligt in een prachtig bosrijk gebied dat door zijn ligging vroeger veelvuldig werd gebruikt om te smokkelen. De hoek rechts onder (6 ha) is aangewezen als losloopgebied en heeft een leuk meertje waar de honden lekker kunnen poedelen en zwemmen.

Zie deze kaart

 

Het losloopgebied is geheel omheind, maar de reden hiervoor is niet, zoals je zou denken, om de honden binnen te houden, maar om de Galloway runderen, die in het gebied grazen, buiten te houden. Om het wild wel vrije doorgang te geven zijn er enkele wildtunnels gemaakt waar (kleine) honden ook doorheen kunnen. Door de omheining is het losloopgebied dus mooi overzichtelijk, maar niet waterdicht voor honden met een hoog Houdini gehalte. Buiten het losloopgebied zijn honden ook van harte welkom, maar dan wel aan de lijn.

 

Omdat activiteiten met grote groepen overlast kunnen geven in het gebied (denk aan parkeerdruk en geluidsoverlast), vraagt de boswachter voor groepen groter dan 20 personen of met een commercieel doel, vooraf toestemming aan te vragen via kempenbroek@natuurmonumenten.nl. Ook is het niet toegestaan dat mensen het water betreden.

 

Parkeren kan op de parkeerplaats van gemeenschapscentrum De Schakel.

Navigatie adres: St. Barbaraweg 1, 6024 AR Budel-Dorplein.

Loop vanaf de parkeerplaats de Hoortweg in, na zo'n 150 m zie je aan de rechterkant een klaphekje dat toegang biedt tot het losloopgebied.

 

Tussen 24 maart en 23 oktober kan je na de wandeling genieten van een kopje thee of koffie met gebak in de mooiƫ Theetuin van Jorine. De openingstijden staan op de website. Honden zijn er welkom, mits aan de lijn en ze zich keurig gedragen.

 

Met dank aan FotoHammie voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Strabrechtse heide

Mierlo, Noord-Brabant

Meer informatie

Molenheide

Mierlo, Noord-Brabant

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..