Terug naar losloopgebieden zoeken

18831 keer bekeken

Gooierdijkpark

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Gooierdijkpark te Huizen 

Het Gooidijkpark is een heerlijk stukje natuur langs het Gooimeer in Huizen. Honden mogen hier het hele jaar door lekker los om te rennen, zwemmen en ravotten.

 

Hoewel het "het Gooidijkpark" heet, is het meer een route bestaande uit een verhard (fiets)pad met brede bermen langs het water. De route waar de honden los mogen loopt vanaf het Muiderzand pad langs de volkstuintjes, over het Gooierdijkpark tot de vuurtoren op de hoek en dan de bocht om op de Westkade tot het einde van het groen. Deze route is 2 km lang dus als je heen en terug loopt ben je wel een uurtje zoet.

 

Onderweg kom je meerdere steigers tegen waar de stoere honden vanaf kunnen springen. De minder stoere honden kunnen naast de steigers het water in waar het heel geleidelijk afloopt. Bij de vuurtoren op de hoek bij het zeilcollege loopt de kant heel geleidelijk af en kunnen honden makkelijk het water in en uit.

 

Als je een langere wandeling wilt maken kan je bij de vuurtoren de brug oversteken naar de Zomerkade. Hier is het strand van Huizen maar dit is tussen 1 april en 1 oktober verboden voor honden. In het laagseizoen is het een heerlijke plek om te honden te laten zwemmen. Ben je hier echter in het hoogseizoen, dan kan je via de zomerkade met aangelijnde hond hierlangs lopen (1 km) en doorlopen naar losloopgebied Zuiderzee/Labradorstroom. Als je deze route heen en terug loopt is dat 7 km, dus ruim anderhalf uur wandelen als je onderweg nergens stopt.

 

Iets eten of drinken kan bij een van de restaurantjes op de Zomerkade bij het strand.

 

Het hele gebied is voorzien van verharde paden wat dit losloopgebied ideaal maakt voor mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten.

 

Let op, het Gooimeer is vrij ondiep. Hierdoor is het bij langdurig warm weer gevoelig voor blauwalg.

 

Parkeren kan (gratis) op de Hoornsehop ter hoogte van nummer 25.

Hier bevindt zich een bruggetje naar een pad (honden mogen hier los) dat parallel langs de volkstuinen loopt, aan het eind sla je links af het Gooipark op.

 

Je kunt ook parkeren op het Muiderzand (ter hoogte van nummer 27).

Hiervandaan sla je links af het Gooipark op.

 

Op deze pagina vind je een kaart met alle locaties in Huizen waar honden los mogen.

 Anderen bekeken ook

Wolfskamer

Huizen, Noord-Holland

Meer informatie

't Harde

Blaricum, Noord-Holland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..