Terug naar losloopgebieden zoeken

34931 keer bekeken

De Vesting van Willemstad

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in De Vesting van Willemstad 

In de vestingstad Willemstad (gemeente Moerdijk) ligt een prachtig losloopgebied rond om de vesting waar honden en hun baasjes het hele jaar door heerlijk kunnen wandelen.

 

De Vesting van Willemstad is in opdracht van Willem van Oranje in 1583 opgericht, hij wilde met deze nieuwe vestingstad een strategische positie verkrijgen in de strijd tegen de Spanjaarden.

 

Het losloopgebied bestaat uit twee delen, zie ook deze kaart.

Namelijk de binnendijkse omwalling van de vesting, die is omsloten door een fraaie vestinggracht. En de buitendijkse beschermingswal die grenst aan de singel in de binnenzijde en aan de buitenzijde een gracht. Er is in deze losloopgebieden dus volop zwemwater voor de honden!

 

Het losloopgebied aan de binnendijkse omwalling gaat langs de 7 bastions, genoemd naar de 7 provinciƫn van de republiek en de fraaie vestinggracht. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen op deze route, want naast de bastions zijn er ook enkele bunkers die tijdens de 2e wereld oorlog door de Duitsers zijn gebouwd. Deze liggen binnen het losloopgebied en je kan ze samen met je hond ontdekken. Een rondje is ruim 2 km, dus zo'n 20 minuten wandelen.

 

De buitendijkse beschermingswal is een parkachtig gebied met schitterende vergezichten over het natuurlandschap en de gehele route is aan beide kanten begrensd door water. Honden kunnen hier eenvoudig op verschillende plekken het water in en uit. Dit rondje is een kleine 2 km lang. Als je de 2 losloopgebieden combineert en je hond hier en daar laat zwemmen kan je je hier dus met gemak een uur vermaken.

 

In beide losloopgebieden geldt een opruimplicht, er zijn echter voldoende prullenbakken (zie ook de kaart) om de poep snel te deponeren. Houd je hier alsjeblieft netjes aan zodat wandelaars zonder hond hier ook fijn kunnen vertoeven en dit prachtige gebied, losloopgebied zal blijven.

 

Parkeren kan (gratis) op de grote parkeerplaats op het Havenhoofd van Willemstad. Zie kaart en route voor de exacte locatie. Vanaf de parkeerplaats volg je de benedenkade (links aanhouden), vanaf d'Orangemolen start de loslooproute aan de binnendijkse omwalling . Als je vervolgens voorbij de jachthaven de gracht oversteekt en 2 keer rechts aanhoudt kom je op de loslooproute op de buitendijkse beschermingswal.

 

Bij de parkeerplaats staat Snackkiosk 't Havenhoofd waar je de lekkere trek kan stillen, maar Willemstad heeft ontzettend veel leuke restaurants, van de vegetarische tot de luxe internationale keuken. Hier vind je een overzicht van de restaurants in Willemstad, we lezen graag in jullie reviews bij dit losloopgebied welke restaurants jullie als het meest hondvriendelijk hebben ervaren.

 

Beide routes zijn (half)verhard en daardoor ook heel geschikt voor rolstoelgebruikers.

 

Met dank aan Kevin Meijvis voor de foto's (van de buitendijkse beschermingswal).

 Anderen bekeken ook

Hooge Nesse/ Veerplaat

Zwijndrecht, Zuid-Holland

Meer informatie

Johannapolder

Poortugaal / Rhoon, Zuid-Holland

Meer informatie

Oude Maas

Barendrecht, Zuid-Holland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..