Meer informatie

Perspagina 

Datende honden mogen los op dierendag! 

download het bericht hier als pdf 

 

 

DoggyDating de leukste app voor hond en baas!

 

De (gratis) DoggyDating app staat vol gezellige DoggyDates en fijne losloopgebieden.

 

Wat is een DoggyDate?

 

Een DoggyDate is een afspraak tussen 2 of meer honden en hun baasjes, en meestal een hondenwandeling in een losloopgebied. Zo’n DoggyDate is eenvoudig aan te maken in de DoggyDating app. Een baasje neemt het initiatief en plaatst een DoggyDate in de app. Bijvoorbeeld; “Wie gaat er dinsdag mee naar het Diemerbos? De honden kunnen daar een uur met elkaar rennen en ravotten en voor de liefhebbers is er ook zwemwater voor een plonsje”. Andere gebruikers in de omgeving ontvangen dan automatisch een uitnodiging voor deze DoggyDate en kunnen zich hiervoor aanmelden.

 

Vriendschap tussen honden

 

Doordat de honden samen aan zo’n wandeling beginnen ontstaat er direct een roedel, wat we in mensentaal een groep of community zouden noemen. Dat is heel belangrijk voor honden, die net als wij behoefte hebben aan vriendschappen met gelijkgestemden. Samen kunnen ze heerlijk hun energie kwijt en na afloop hebben de baasjes een intens tevreden hond die voldaan alle inspanningen, emoties en indrukken van zo’n DoggyDate tijdens een tukje gaat verwerken.

 

Losloopgebieden

 

Zowel in de DoggyDating app als op de DoggyDating website staan alle losloopgebieden van Nederland. In de app zie je op de kaart icoontjes van DoggyDates en losloopgebieden. Zo zie je altijd in één oogopslag waar je iets met je hond kunt doen in de buurt van de plek waar je je op dat moment bevindt. Als je op zo’n icoontje klikt, dan ga je naar de informatie over de DoggyDate of naar het losloopgebied op onze website.

 

Wil je gericht zoeken naar een bepaald losloopgebied dan raden we onze website aan. Daar kan je losloopgebieden zoeken per provincie, op afstand via je postcode en op trefwoord. De losloopgebieden zijn onderverdeeld in natuurgebieden, stranden, (stads)parken en hondenspeeltuinen. Daarnaast kan je ook nog zoeken op kenmerken als zwemwater voor de hond, of er hondvriendelijke horeca in de buurt is, op omheinde gebieden en gebieden met wandelroutes en zelfs of een gebied rolstoelvriendelijk is. Als je op ‘route’ klikt, dan kan je zo de navigatie bekijken van jouw deur tot het losloopgebied. En bij de reviews lees je wat anderen van een losloopgebied vonden.

 

Met DoggyDating maak je van de hond uitlaten dus echt een gezellig uitje voor hond en baas! www.doggydating.com Let the dogs play!

 

 

Noot voor de redactie

DoggyDating is een Nederlandse uitvinding en is in maart 2014 gelanceerd door Nicole Kinsbergen. Zij vond het jammer dat ze vaak geen honden tegenkwam voor haar hond in het park en zocht hier een oplossing voor. De App is inmiddels ruim 73.000 keer gedownload en de website met losloopgebieden heeft bijna 4 miljoen pageviews per jaar. Voor meer informatie, interviews, foto’s etc. kunt u contact opnemen met Nicole Kinsbergen- info@doggydating.com- 06-50800522

of kijken op www.doggydating.com/perspagina

 

Onderstaande afbeeldingen mogen bij het bericht geplaatst worden.