Terug naar losloopgebieden zoeken

10743 keer bekeken

Larserbos

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Larserbos te Flevoland 

Op de plek waar ooit het dorp Larsen was gepland, ligt nu het Larserbos (204 ha). Het Larserbos is één van de grotere bosgebieden van Het Flevo-landschap en honden mogen in het grootste deel het hele jaar door los lopen mits onder appel.

 

Het Larserbos is tussen 1966 en 1970 aangelegd en dus een relatief jong bos. Je vindt er afwisselend open en gesloten loofbos, het enige heideveld in Flevoland, veel water, 4 strandjes, bankjes en picknicktafels om van het uitzicht te genieten. Doordat het water in verbinding staat met de Larservaart is het minder gevoelig voor blauwalg dan stilstaand water. Als je hond van zwemmen houdt, zal hij/zij het hier fantastisch vinden! Erg fijn is dat het in dit bos vrij rustig is ten opzichte van andere natuurgebieden.

 

Er is ook een begrazingsgebied, hier moeten de honden worden aangelijnd. Dit staat echter duidelijk aangegeven met bordjes, het advies is om 25 meter afstand tot de koeien te houden.

 

In het gebied lopen 2 wandelroutes:

 

De heideroute is 4,9 km, deze loopt geheel door losloopgebied en wordt aangegeven met blauwe bordjes.

 

De bosroute van 7,5 km, deze loopt deels door het begrazingsgebied/aanlijngebied en wordt aangegeven met oranje bordjes.

 

Klik hier om de routes te downloaden.

 

Doordat het Larserbos is gepland op kleigrond (polder) kan het bij veel regen modderig worden. Echter 15% is verhard met wandel en fietspaden, waardoor dit gebied toch begaanbaar is voor rolstoelgebruikers.

 

Waarom loslopen onder appel?

 

Het is de eerste prioriteit van de beheerder om de natuur te beschermen, maar zij willen de goed opgevoede honden graag tegemoetkomen. Daarom mogen honden in dit gebied wel los, maar op voorwaarde dat ze onder appel staan. Dit houdt in dat je je hond niet laat jagen, hij/zij in het zicht loopt en op commando onmiddellijk komt. Respecteer dit alsjeblieft zodat dit fijne gebied ook losloopgebied zal blijven.

 

Parkeren kan (gratis) op de parkeerplaats aan de Zeebiesweg.

Zie kaart en route voor de exacte locatie.

Als je tegen de klok in de route loopt kom je vrij snel bij het (zwem)water. Laat je je hond liever op het eind van de wandeling zwemmen, loop dan met de klok mee.

 

Je kunt ook parkeren aan de Rietweg, maar omdat dit een homo-ontmoetingsplaats is, bevelen wij de Zeebiesweg aan.

 

De wandelroutes kunnen vanuit beide parkeerplaatsen gestart worden.

 

Met dank aan Cynthia Van Nie voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Gelderse Hout

Lelystad, Flevoland

Meer informatie

Biddingbos

Dronten, Flevoland

Meer informatie

Zuigerplasbos

Lelystad, Flevoland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..