Humo: Lang leve de vriendschapp: 'Als je een uurtje naast iemand loopt, gaat het over meer dan je hond' 

In het Belgische magazine Humo heeft een artikel geplaatst over hoe mensen vriendschappen sluiten, en dat dat steeds vaker via app's gebeurt. DoggyDating is natuurlijk bedoeld voor vriendschappen tussen honden, maar de vriendschappen die tussen de baasjes ontstaan zijn ons leukste bijproduct.

 

Hieronder de tekst over DoggyDating, het hele artikel kan je op de afbeeldingen lezen of online bij Humo.

 

OP ZIJN HONDJES

Afsluiten doen we met Nicole Kinsbergen, bedenkster van DoggyDating, een gespecialiseerdeappdiezebedachttoen ze haar trouwe viervoeter uitliet en merkte dat er in het park letterlijk geen hond was.

 

Nicole Kinsbergen «Ik dacht: dat kan anders, met al die technologie van tegenwoor- dig! Hoe leuk zou het zijn als je andere baasjes uit de buurt kon laten weten: ‘Ik ga vanmiddag naar het park, zin om mee te gaan?’ Sinds maart 2014 is de app al 52.000 keer

 

Nicole Kinsbergen

‘Als je een uurtje naast iemand loopt, heb je het over meer dan enkel je hond.’

gedownload, waarvan 10 pro- cent door Belgen. Per maand wordt er 110.000 keer ingelogd om te cha en of afspraakjes te maken.

»Het leukste bijproduct van DoggyDating zijn de vriendschappen die eruit ontstaan. Je gemeenschappelijke interesse is honden, maar je weet hoe dat gaat: als je een uurtje naast iemand loopt, heb je het over meer dan enkel je hond. Soms klikt het, en dan spreken mensen ook buiten DoggyDating om met elkaar af. Sommige leden houden wekelijkse DoggyDates met een vaste kern, en af en toe een nieuw lid. Het is ook praktisch: iedereen hee het druk- druk-druk, maar je hond moet sowieso naar buiten. Dankzij DoggyDate kun je de twee combineren: de hond uitlaten en vrienden ontmoeten.» HUMO Een van de veelge- stelde vragen op jullie site: ‘Is DoggyDating een dating- service voor baasjes?’ Veel mannen die weleens iets anders dan hun hond willen uitlaten?

 

Kinsbergen «Laten we zeggen dat er een goeie reden is waar- om die vraag in de rubriek ‘FAQ’ is beland (lacht). Als mannen het woord ‘doggy’ lezen, krijgen ze een kortsluiting in de hersenen: ‘Komt hier helemaal goed!’ Onlangs hee iemand een DoggyDate voor singles aangemaakt, puur om te kij- ken of er behoe e aan was: er bleek weinig animo voor. Voor de liefde gelden andere criteria dan voor een wandeling met de hond.»

Humo DoggyDating

Humo DoggyDating

Humo DoggyDating