Terug naar losloopgebieden zoeken

47270 keer bekeken

Schoorlse Duinen

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Schoorlse Duinen 

Nationaal Park Schoorlse Duinen is het breedste en meest gevarieerde natuurgebied langs de Nederlandse kust en heeft meer dan 100 km wandelpad!

 

Honden zijn het hele jaar welkom. In het broedseizoen, van 1 maart tot 1 september, alleen aangelijnd, om verstoring te voorkomen. Buiten deze periode mogen honden los, onder appèl. Let op: in de begrazingsgebieden gelden afwijkende regels. Deze herken je aan de borden.

 

Absolute aanrader is de 11 km lange wandeltocht met de naam Boomplanterstocht (groene pijlen). Tussen 1 september en 1 maart mogen honden op de gehele route los (let op: je kruist wel af en toe een fietspad). Het is een pittige wandelroute door glooiende duinen, dus houd er rekening mee dat je onderweg een paar keer flink moet klimmen. De Boomplanterstocht start bij bovengenoemd bezoekerscentrum. 

 

Parkeren kan (betaald, 1,90 per uur) bij het bezoekerscentrum aan de Oorsprongweg 1. Onderweg is er gelegenheid voor een hapje en een drankje bij De Berenkuil.

 

De verharde fietspaden zijn toegankelijk voor rolstoelen. Begeleiding is aan te raden, in verband met de soms stevige hellingen. Bij het buitencentrum is een invalidenparkeerplaats. Er is een rolstoel te leen tegen betaling van een borgsom (vooraf reserveren).Anderen bekeken ook

Hargen aan Zee & Schoorl

Hargen aan Zee & Schoorl, Noord-Holland

Meer informatie

Bergerbos

Bergen nh, Noord-Holland

Meer informatie

Geestmerambacht & Vlasgat

Noord-Scharwoude, Noord-Holland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van alle losloopgebieden van Nederland. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die  
wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..