Terug naar losloopgebieden zoeken

96244 keer bekeken

Geestmerambacht & Vlasgat

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Geestmerambacht en Vlasgat 

Recreatiegebied Geestmerambacht (220 ha) is een grote waterplas, omgeven door weelderig groen. Dit (losloop)gebied ligt ten noorden van Koedijk, langs de N245 tussen Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk.

 

Tussen 1 oktober en 1 april mogen honden overal loslopen en zwemmen. In deze periode is het mogelijk om een rondje om de plas te wandelen (ongeveer 5 km, volg de gele paaltjes).

 

Na 1 april moeten honden in een groot deel van het gebied aan de lijn, met uitzondering van deelgebied Vlasgat (aan de noordkant van de plas).

In Vlasgat mogen honden het hele jaar loslopen en kunnen ze ook s' zomers zwemmen in een van de (schone) sloten. Klik hier voor de kaart met losloopgebieden.

 

Parkeren kan (in de wintermaanden) op een van de parkeerplaatsen op het terrein. Zie ook onze kaart. Adres navigatie: Klaregroetweg 1 te Noord-Scharwoude.

 

Er zijn 3 leuke loslooproutes uitgezet in dit gebied;

 

De blauwe route - 3,77 km

 

Deze wandelroute gaat door het oudere deel van Geestmerambacht. U loopt langs de noordzijde van de recreatieplas Zomerdel, over de Bisdam en vervolgens door het bos langs het Lamslik naar de Saskervaart. Honden mogen hier van 1 oktober tot en met 31 maart loslopen. Let op: in het gebied ligt een mtb-route. Wees dus alert op mountainbikers die uw pad kruisen.

 

De rode route - 4,91 km

 

De rode route is een klassiek rondje om de plas. Honden mogen hier van 1 oktober tot en met 31 maart loslopen. Ten westen ligt natuurreservaat Kleimeer. U loopt precies tussen het natuurgebied en recreatieplas Zomerdel in. De route komt ook langs Startpunt Klaregroetweg.

 

De paarse route - 6,21 km

 

Deze wandelroute loopt door recreatiegebied Geestmerambacht rond het afgesloten natuurreservaat Kleimeer van Staatsbosbeheer. Honden mogen op de westelijke helft van de route het hele jaar loslopen en langs recreatieplas De Zomerdel alleen tussen 1 oktober en 31 maart.

 

In de zomermaanden kan je parkeren op de parkeerplaats aan het einde van Vlasgat (dit is de naam van de straat) te Koedijk.

 

Geestmerambacht is erg rolstoelvriendelijk, Vlasgat is via de fietspaden goed te doen met de rolstoel.

 

Met dank aan Renate Ridderhof voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Bergerbos

Bergen nh, Noord-Holland

Meer informatie

Schoorlse Duinen

Schoorl, Noord-Holland

Meer informatie

Park van Luna / Huygendijkbos

Heerhugowaard, Noord-Holland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..