Terug naar losloopgebieden zoeken

25506 keer bekeken

Schelphoek

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Schelphoek 

Losloopgebied Schelphoek ligt aan de Oosterschelde tussen Zierikzee en Burgh-Haamstede. De wandeling gaat over een oude zeedijk met prachtig uitzicht over de Oosterschelde. De dijk zelf is afgezet (omheind) met schapengaas, dus je hond kan hier zonder gevaar loslopen.

 

Je kunt de wandeling verlengen door daar waar de dijk afgesloten is, langs de oever van de Oosterschelde de weg te vervolgen. Je kunt dan helemaal doorlopen tot aan een pier. Deze pier is bij hoogwater ideaal voor honden die graag weglopen, want ze kunnen er geen kant op.

 

Je kunt vanaf de parkeerplaats bij de caisson (bunker) ook rechts de dijk oversteken en dan een stuk langs de noordoever van de Schelphoek lopen. Halverwege de noordoever, ter hoogte van een sluisje, wordt het losloopgebied een aanlijngebied en dan kan je via dezelfde weg weer terug.

 

Parkeren kan (gratis) op de grote parkeerplaats langs de N59 ter hoogte van Serooskerke. Bij de stoplichten ga je niet richting Serooskerke, maar volg je de borden "Schelphoek". Als je vervolgens eerst rechts gaat en dan links, dan rij je zo de parkeerplaats op. Honderd meter naast de parkeerplaats ligt hotel De Schelphoek. Hier kan je van woensdag tot zondag terecht voor een hapje en een drankje. Adres navigatie: Serooskerkeweg 24.

 

Losloopgebied Schelphoek beschikt over genoeg verharde paden om dit gebied rolstoelvriendelijk te noemen.Anderen bekeken ook

Brouwersdam-Zuid

Scharendijke, Zeeland

Meer informatie

Boswachterij Westerschouwen

Burgh-Haamstede, Zeeland

Meer informatie

Strand Nieuw-Haamstede

Burgh-Haamstede, Zeeland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..