Terug naar losloopgebieden zoeken

46370 keer bekeken

Schelphoek

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Schelphoek 

Losloopgebied Schelphoek ligt aan de Oosterschelde tussen Zierikzee en Burgh-Haamstede. Honden mogen in het losloopgebied het hele jaar door los. Dit losloopgebied bestaat uit 2 delen doordat er 2 beheerders zijn (Staatsbosbeheer en het Waterschap).

Zie deze kaart.

 

Het bovenste deel loopt langs de kreek en is een "bosachtig gebied" met leuke paadjes en veel plekken waar de honden makkelijk het water in kunnen voor een verfrissende duik. Het losloopgebied loopt tot halverwege het wandelpad, dan moeten ze weer aan de lijn zodat de ree├źn niet worden opgejaagd richting de doorgaande weg. Wil je een heel rondje om de kreek lopen (3 km) dan kan dat mits je de hond deels aanlijnt.

 

Het onderste deel van het losloopgebied loopt vanaf de parkeerplaats aan de trailerhelling tot de uitkijktoren op het caisson. Hier wandel je over een oude zeedijk met prachtig uitzicht over de Oosterschelde. De dijk zelf is afgezet (omheind) met schapengaas, dus je hond kan hier zonder gevaar loslopen.

 

Doordat er in dit losloopgebied altijd een koel zeebriesje staat en er veel zwemwater voor de honden is, is het een ideale plek voor hond en baas om op warme dagen wat verkoeling te vinden.

 

Wil je na afloop iets eten of drinken, dan kan je terecht bij hotel De Schelphoek. Deze bevindt zich 100 meter ten noorden van de parkeerplaats.

Navigatie adres: Serooskerkeweg 24.

 

Of bij snackbar Friteluur , deze bevindt zich 200 meter ten oosten van de parkeerplaats. Navigatie adres: Serooskerkseweg 28.

 

 

Parkeren kan (gratis) op de grote parkeerplaats langs de N59 ter hoogte van Serooskerke. Bij de stoplichten ga je niet richting Serooskerke, maar volg je de borden "Schelphoek". Als je vervolgens de eerst afslag rechts gaat en dan links, rij je zo de parkeerplaats op.

Zie kaart en route.

 

Losloopgebied Schelphoek beschikt over genoeg verharde paden om dit gebied rolstoelvriendelijk te noemen.

 

Met dank aan Frans Weisscher voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Brouwersdam-Zuid

Scharendijke, Zeeland

Meer informatie

Boswachterij Westerschouwen

Burgh-Haamstede, Zeeland

Meer informatie

Strand Nieuw-Haamstede

Burgh-Haamstede, Zeeland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..