Terug naar losloopgebieden zoeken

61117 keer bekeken

Strand Velsen-noord / Noordpier

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los op het strand van Velsen-noord / Noordpier 

Tussen het Noordzeekanaal en het zuiden van het strand van Wijk aan Zee, ligt een een breed strand waar honden het hele jaar los mogen.

 

Het is een heerlijk gebied voor een lange strandwandeling met je hond, mits hij of zij goed onder appel staat. Als het waait, wordt het strand namelijk gebruikt door (kite)surfers, vliegeraars en blokarters. Op zomerse dagen zijn de duinpannetjes in gebruik door nudisten.

 

Honden mogen los tussen het zuidelijkste punt van het strand van Wijk aan Zee tot ongeveer honderd meter voor de eerste strandtent van de Noordpier in Velsen-Noord.

 

Parkeren kan (gratis) aan de Reyndersweg in Velsen-Noord. Volg vanuit Wijk aan Zee de bordjes "Strand Noordpier". Je komt dan vanzelf op de Reyndersweg. Parkeer vervolgens ter hoogte van de tweede strandopgang bij bunker Het Bolwerk (Reyndersweg 201). Achter de bunker leidt het Kitesurfpad je rechtstreeks naar het strand, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om in de duinen te blijven.

 

Eenmaal op het strand ga je linksaf. Honden mogen hier over een stuk van meer dan een kilometer los. Helemaal aan het einde van het strand kom je bij de Noordpier. Hier vind je drie strandtenten; Timboektoe, Aloha en Sea You. Sea You is het hele jaar open, Timboektoe en Aloha na 1 oktober alleen in het weekend. Honden moeten op dit deel van het strand weer aan de lijn.

 

Heb je geen zin om je hond aan te lijnen? Ga dan ongeveer 200 meter voor de eerste strandtent linksaf de duinen in. Vanaf hier loop je via een prachtig pad weer terug naar de bunker. Fijne wandeling!

 

 

Met dank aan Niek Havenaar voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Strand Wijk aan Zee

Wijk aan Zee, Noord-Holland

Meer informatie

Zuid-Kennemerland

IJmuiden, Noord-Holland

Meer informatie

IJmuiderslag

IJmuiden, Noord-Holland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..