Terug naar losloopgebieden zoeken

69005 keer bekeken

Renderklippen

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Renderklippen 

De Renderklippen (320 ha) bestaan uit met heide begroeide stuwwallen op de Veluwe tussen de plaatsen Epe en Heerde. Voorheen was dit gebied helemaal losloopgebied, maar door een reeks bijincidenten waarbij de schapen uit de schaapskooi werden aangevallen is dit teruggebracht naar ongeveer een derde. Zie deze kaart.

 

Binnen het losloopgebied mogen de honden los mits onder appel en maximaal 3 honden per begeleider. Buiten het losloopgebied zijn honden welkom mits aangelijnd met uitzondering van de speelweide voor kinderen. Daar zijn honden niet toegestaan.

 

Waarom loslopen onder appel?

 

Het is de eerste prioriteit van de beheerder om de natuur te beschermen, maar zij willen de goed opgevoede honden graag tegemoetkomen. Daarom mogen honden in dit gebied wel los, maar op voorwaarde dat ze onder appel staan. Dit houdt in dat je je hond niet laat jagen, hij/zij in het zicht loopt en op commando onmiddellijk komt. In dit gebied zijn helaas al meerdere schapen door honden doodgebeten, wat deze maatregel begrijpelijk en noodzakelijk maakt. Respecteer dit alsjeblieft zodat dit fijne gebied ook losloopgebied zal blijven.

 

Door de ligging ver van steden is het een van de plekken in Nederland waar het 's nachts nog echt donker wordt. Honden mogen hier loslopen, maar moeten in de omliggende bossen aan de lijn.

 

Parkeren kan (gratis) op het parkeerterrein van Princess hotel Epe (Adres navigatie Dellenweg 115, Epe) of langs de Renderklippenweg (zijstraat Dellenweg). Vanaf het Princess hotel Epe gezien ligt de Renderklippen aan de overkant van de Dellenweg. Dit is een wandelingetje van ongeveer 300 meter door het bos (honden aan de lijn).

 

Het gebied heeft grotendeels verharde paden waardoor het (gedeeltelijk) geschikt is voor rolstoelgebruikers. Ook zijn er diverse bankjes om even op uit te rusten.

 

Met dank aan Saskia van der Maat voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Heerderstrand

Heerde, Gelderland

Meer informatie

Bonenburg

Heerde, Gelderland

Meer informatie

Zwolse Bos

Heerde, Gelderland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..