Terug naar losloopgebieden zoeken

66791 keer bekeken

Zwolse Bos

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Zwolse Bos te Heerde 

Onder Zwolle ligt het Zwolse Bos (500 ha). Het Zwolse bos is onderdeel van de Veluwe en is prachtig! Je wandeld er afwisselend over de weidse heide en door knusse paadjes in het bos.

 

Honden mogen vrijwel overal in het Zwolse bos het hele jaar loslopen mits onder appel. Er zijn 2 uitzonderingen, het deel rondom het ecoduct, dat is een rustgebied voor het wild. Dit staat ook ter plaatse met borden aangegeven. Op de heide tereinen geldt tijdens het vogelbroedseizoen (15 maart t/m 15 juli) een aanlijnplicht.

 

Waarom loslopen onder appel?

 

Het is de eerste prioriteit van de beheerder om de natuur te beschermen, maar zij willen de goed opgevoede honden graag tegemoet komen. Daarom mogen honden in dit gebied wel los, maar op voorwaarde dat ze onder appel staan. Dit houdt in dat je je hond niet laat jagen, hij/zij in het zicht loopt en op commando onmiddellijk komt. Beahalve voor de veilgheid van de wilde dieren is deze regel ook voor de veiligheid van de honden. In dit gebied wonen ook wilde zwijnen die als ze zich bedreigd voelen kunnen aanvallen.

 

Respecteer dit alsjeblieft zodat dit fijne gebied ook losloopgebied zal blijven.

 

Staatsbosbeheer heeft verschillende paaltjeswandelingen uitgezet.

De rode route door het losloopgebied (4,5 km) is een aanrader!

 

In het bosgedeelte zijn halfverharde paden die ook begaanbaar zijn voor rolstoelgebruikers. De heide is heuvelachtig en heeft met name zandpaden.

 

Parkeren kan aan de Ossenbergweg (zijstraat van de Kamperweg). Aan het einde van de Ossenbergweg, aan de andere kant van de A50, ligt het Heerderstrand. Vanaf 1 oktober tot 1 mei mogen honden hier loslopen en zwemmen.

 

Met dank aan Rolf Haseloop voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Heerderstrand

Heerde, Gelderland

Meer informatie

Bonenburg

Heerde, Gelderland

Meer informatie

Landgoed Petrea

Wapenveld, Gelderland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..