Terug naar losloopgebieden zoeken

46142 keer bekeken

Mookerplas

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Mookerplas 

Ten zuiden van Nijmegen, tussen Mook, Middelaar en Plasmolen, ligt recreatiegebied Mookerplas. Het gebied bestaat uit een grote plas, strandjes, grasvelden en een groenstrook.

 

Er is een hondenwandelzone waar honden het hele jaar door los mogen lopen, mits op het pad en onder appel. Deze start bij de botenhelling op het surfstrand en loopt langs driekwart van de plas. Een wandeling heen en weer (want de honden mogen niet op het strand) is 5 km lang, dus een uur wandelen.

 

De zone bevindt zich buiten het intensieve dagrecreatieterrein (strand en ligweiden) en is te bereiken via de tweede ingang aan de Pastoorsdijk, bij de botenhelling.

Zie ook deze kaart.

 

Waarom loslopen onder appel?

 

Het is de eerste prioriteit van de beheerder om de natuur en het wild te beschermen en in een recreatiegebied te voorkoendat badgasten last hebben van de honden. Om de goed opgevoede honden tegemoet te komen is het compromis van los mits onder appel ingesteld. Honden op deze route wel los, maar op voorwaarde dat ze onder appel staan. Dit houdt in dat je je hond niet laat jagen, of tegen mensen opspringen, hij/zij in het zicht loopt en op commando onmiddellijk komt. Respecteer dit alsjeblieft zodat dit deze fijne route ook losloopgebied zal blijven.

 

In de rest van het gebied mogen mogen tussen 1 oktober en 1 mei overal loslopen. Een rondje om de plas duurt ruim een uur. Na 1 mei is het gebied met uitzondering van de hondenwandelzone verboden voor honden.

 

Parkeren kan (betaald, hoogseizoen €5,- per dag, laagseizoen van 1 oktober tot 1 mei €3,- per dag) op een van de parkeerplaatsen aan de plas of je kan parkeren bij een van de horecagelegenheden in Plasmolen zelf. Bij de Pannenkoekenbakker (Witteweg 8, Plasmolen) kan je gratis parkeren en zijn honden van harte welkom. Vanaf hier is het maar een klein stukje lopen naar de plas.

 

Met dank aan Liny Mutsaers en Marie-Louise Ponjée voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Boswachterij Groesbeek

Groesbeek, Gelderland

Meer informatie

Heumensoord

Nijmegen, Gelderland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..