Terug naar losloopgebieden zoeken

311543 keer bekeken

Loonse en Drunense Duinen - Noordwest

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Loonse en Drunense Duinen - Noordwest 

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen (3500 ha) is het grootste stuifzandencomplex van Europa. Het gebied ligt tussen Tilburg, Waalwijk en 's-Hertogenbosch. Vanaf de parkeerplaats bij Cafe-Restaurant De Roestelberg start een 3,5 km lange hondenloslooproute. Honden kunnen hier naar hartelust rennen en spelen in de duinen, uitgebreid op onderzoek (lees; snuffelen) langs de wandelroute door de bossen en halverwege de route is een groot ven waar ze kunnen zwemmen.

 

Van alle losloopgebieden (in totaal 4) in de Loonse en Drunense Duinen is dit gebied het meest populair onder hondenbezitters. Heb je zin in een rustige wandeling of houdt je hond niet zo van andere honden? Kies dan liever een van de andere gebieden (te vinden onder Loonse en Drunense Duinen Zuidwest, Zuidoost of Noordoost).

 

Het gebied is niet geschikt voor rolstoelgebruikers, aangezien er geen verharde paden lopen.

 

Parkeren kan (gratis) bij Cafe-Restaurant De Roestelberg of op de parkeerplaats bij de IJsbaan - aan het einde van de Waalwijksebaan. Met mooi weer staat hier vaak een ijscocar. Beide parkeerplaatsen grenzen direct aan het losloopgebied.

 

Bij restaurant De Roestelberg mogen maximaal 5 honden tegelijk binnen mits ze (redelijk) schoon zijn en aangelijnd.

 

Als je na afloop zin hebt in een hapje of een drankje dan kan je ook terecht ook bij Brasserie & Recreatiepark Het Genieten. Deze locatie is vooral leuk voor mensen met kinderen, want ze hebben hier o.a. een grote speeltuin, een dierenweide, een midgetgolfbaan en een -indoor!- speelparadijs.

 

Op het grote terras (met hondenbar) zijn honden van harte welkom, mits rustig en aan de lijn. Binnen zijn honden helaas niet welkom, vanwege de hygiƫne in het indoor speelparadijs.

 

Het Genieten is heel eenvoudig te bereiken door vlak voor de parkeerplaats van De Roestelberg linksaf te gaan (wandelend of met de auto). Na ongeveer 200 meter kom je vanzelf op de parkeerplaats van Het Genieten.

 

Met dank aan Robbie Verstraate voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Landgoed Plantloon

Waalwijk, Noord-Brabant

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..