Terug naar losloopgebieden zoeken

34272 keer bekeken

Landgoed Plantloon

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los op Landgoed Plantloon te Waalwijk 

Landgoed Plantloon is onderdeel van Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, maar stuifzanden zal je hier niet aantreffen. Het is een waterrijk gebied met lange lanen en leuke bospaadjes in de Engelse landschapsstijl.

 

Door het noordelijke deel loopt een honden loslooproute van 4 kilometer, zie ook deze kaart en deze pagina van Natuurmonumenten. In tegenstelling tot de populaire losloopgebieden in de Loonse en Drunense Duinen is dit deel van het park (zelfs in het weekend) lekker rustig. Je kunt er wel enkele fietsers en paarden tegen komen.

 

De route start en eindigt bij restaurant Het Galgenwiel en wordt duidelijk aangegeven met blauwe paaltjes. Als je de route verlaat zie je rode paaltjes met een aangelijnde hond, dus een vergissing is bijna onmogelijk. Je komt langs brede lanen, fijne bospaadjes en een grote plas. Helaas is het door natuurmonumenten niet toegestaan om de honden hier te laten zwemmen.

 

Omdat er in dit gebied ook veel ree├źn en ander wild voorkomt moeten de honden onder appel staan en op de paden blijven. Buiten de loslooproute zijn honden ook welkom, mits aan de lijn.

 

Mocht je na afloop iets willen eten of drinken, dan kan dat op het terras van restaurant De Galgenwiel. Hier kan je ook de auto parkeren.

 

Navigatie adres: Burg. Smeelelaan 124, 5144 NK Waalwijk.

 

De brede lange lanen zijn half verhard en met een rolstoel of scootmobiel begaanbaar, de overige paden zijn onverhard.

 

Met dank aan Robbie Verstraate voor de foto's.

 Anderen bekeken ookGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..