Terug naar losloopgebieden zoeken

43007 keer bekeken

Laarsenberg

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Laarsenberg 

De Laarsenberg (80 ha) is een mooi, afwisselend loof- en naaldbos aan de oostkant van Rhenen, pal naast Ouwehands Dierenpark. In het bos mogen honden bijna overal los lopen, mits onder appel. De enige uitzondering is de overgang van het bos naar de akkers, daar moeten ze even aan de lijn.

 

Waarom loslopen onder appel?

 

Het is de eerste prioriteit van het Utrechts Landschap om de natuur te beschermen, maar zij willen de goed opgevoede honden graag tegemoetkomen. Daarom mogen honden in dit gebied wel los, maar op voorwaarde dat ze onder appel staan. Dit houdt in dat je je hond niet laat jagen, hij/zij in het zicht loopt en op commando onmiddellijk komt. Respecteer dit alsjeblieft zodat dit fijne gebied ook losloopgebied zal blijven.

 

Er is een leuke wandelroute door dit bos uitgezet van 4,6 km. Deze is gemarkeerd door rode paaltjes, zie ook deze kaart.

 

Parkeren kan aan de Grebbeweg bij Militair Ereveld Grebbeberg. Iets eten of drinken kan bij een van de horecagelegenheden rond de ingang van het Dierenpark.

 

Met dank aan Margot Lantinga voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Stadsbossen

Rhenen, Utrecht

Meer informatie

Wageningse Berg

Wageningen, Gelderland

Meer informatie

Elst

Elst, Gelderland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..