Terug naar losloopgebieden zoeken

65694 keer bekeken

Kralingse Bos

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Kralingse Bos 

Het Kralingse Bos (200 ha) in Rotterdam is een prachtig, groot stadspark gelegen rond de Kralingse Plas. Het park is ingedeeld in verschillende zones en elke zone heeft zo z'n eigen bestemming en regels. In het oostelijke deel (park) mogen honden het gehele jaar los, met uitzondering van de Plaszoom. In het noordelijke deel (bos) moeten honden tussen 21 maart en 1 oktober aan de lijn, behalve langs de buitenste rand. In het westelijke deel (recreatief) zijn honden tussen 1 april en 1 oktober niet toegestaan op bijvoorbeeld de stranden en moeten ze op de velden aan de lijn. Zie deze kaart.

 

Aan de bovenkant van het het grote strand (zie de plattegrond), ligt een speciaal hondenstrandje. Honden mogen hier het hele jaar los en kunnen zo het water in. Na 1 oktober mogen honden ook los op het grote strand.

 

De paden die door het Kralingse Bos lopen, zijn vrijwel allemaal geasfalteerd. Hierdoor is dit losloopgebied uitstekend geschikt voor rolstoelgebruikers en mindervaliden.

 

Parkeren kan (gratis) bij Pannenkoekenhuis De Nachtegaal aan de Prinses Beatrixlaan 11 of aan de Kralingse Plaslaan. Andere leuke startpunten voor een wandeling zijn: Brasserie Taste - Langepad 2 De Eekhoorn - Prinses Beatrixlaan 24 De Tuin - Plaszoom 354 De Schone Lei - Plaszoom 500

 

Deze foto's zijn gemaakt tijdens een DoggyDate in het Kralingse bos.

 Anderen bekeken ook

Lage Bergse Bos

Rotterdam, Zuid-Holland

Meer informatie

Schollebos

Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland

Meer informatie

Hoge Bergse Bos

Bergschenhoek, Zuid-Holland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..