Terug naar losloopgebieden zoeken

41650 keer bekeken

Holtingerveld

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Holtingerveld te Havelte 

Honden mogen het hele jaar los in 3 losloopgebieden in het Holtingerveld in Havelte, mits ze onder appel staan. Dit in verband met schapen die zowel achter draad als met de schaapsherder in het gebied lopen. Op deze kaart, zie je de 3 locaties van de losloopgebieden. Het Holtingerveld heeft een prachtig oerlandschap dat bestaat uit heide, vennen, bos, stuifzand, heuvels en hunebedden.

 

De plek om te starten is de Poort Holtingerveld aan de Van Helomaweg 14. Hier vind je niet alleen volop parkeergelegenheid, maar ook een kinderspeelplaats, een keientuin en de schaapskooi van de Holtinger schaapskudde. Vanaf de parkeerplaats loop je zo met je hond het losloopgebied in.

 

Waarom loslopen onder appel?

 

Het is de eerste prioriteit van de beheerder om de natuur en het wild dat hier leeft te beschermen, maar hij wil de goed opgevoede honden graag tegemoetkomen. Daarom mogen honden in dit gebied wel los, maar op voorwaarde dat ze onder appel staan. Dit houdt in dat je je hond niet laat jagen, hij/zij in het zicht loopt en op commando onmiddellijk komt. Respecteer dit alsjeblieft zodat dit fijne gebied ook losloopgebied zal blijven.

 

Buiten de losloopgebieden zijn de honden ook van harte welkom, mits aangelijnd. Zo kan je je wandeling aanzienlijk verlengen. Je zou dan een van de volgende routes kunnen volgen:

 

• Hunebedroute (2.2 km, rode pijlen)

• IJsroute (5 km, blauwe pijlen)

• Oorlogroute (8.3 km, groen pijlen)

 

Let op, bovengenoemde wandelroutes gaan (deels) door aanlijngebied.

 

Met dank aan Marco Groen voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Dwingelderveld Lheederzand

Dwingeloo / Lhee, Drenthe

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..