Terug naar losloopgebieden zoeken

32613 keer bekeken

Drents Friese Wold - Oost

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Drents Friese Wold - Oost 

Het Nationaal Park Drents Friese Wold (6100 ha) bestaat uit Boswachterij Appelscha (Friesland) en Boswachterij Smilde (Drenthe). Honden mogen het hele jaar los in het gebied boven Diever, het gebied onder Appelscha en het gebied ten westen van Hoogersmilde.

 

Zie de  hondenlosloopkaart  op de site van staatsbosbeheer (onderaan bij de linkjes) voor de exacte locatie en grenzen van alle gebieden. Deze omschrijving gaat over het gebied ten westen van Hoogersmilde.

 

De Noordelijke Veldhuizen Wandeling (4 km) gaat voor een groot deel door het losloopgebied en je hond mag hier vrijwel overal los. Deze natuurwandeling (met informatiebordjes) gaat afwisselend door open en dichter begroeide delen van het bos en biedt verrassende doorkijkjes en vergezichten. Op een van de open plaatsen kom je bijzondere runderen tegen (hier moet de hond even aan de lijn). Een leuke wandeling die zeker de moeite waard is. 

 

Parkeren kan (gratis) op de parkeerplaats van Staatsbosbeheer aan de Bosweg (navigatie: huisnummer 27A). Vanaf Hoogersmilde gezien, ligt het losloopgebied aan de rechterkant (noordkant) van de weg. Langs de Bosweg vind je diverse leuke horecagelegenheden.

 

Klik voor de exacte locatie van alle drie de losloopgebieden op de kaart-link op  deze pagina  van Staatsbosbeheer.

 

Voor rolstoelgebruikers en mindervaliden is dit bos helaas niet goed begaanbaar.

 

Linkjes:

Website Drents Friese Wold

Website Staatsbosbeheer

Noordelijke Veldhuizen Wandeling

 

Met dank aan Anne Bischop voor de foto's.

 

Download nu de gratis DoggyDating app en zie, waar je ook bent, alle losloopgebieden van Nederland! Daarnaast kan je met de app afspreken voor hondenwandelingen, andere baasjes om hulp of advies vragen, een DoggyAlert aanmaken als je hond vermist is en vind je scherpe aanbiedingen in de DoggyDiscount! De link naar de App Store en Google Play staan hieronder —I>Anderen bekeken ook

Compagnonsbossen

Ravenswoud, Friesland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..