Terug naar losloopgebieden zoeken

44662 keer bekeken

Birkhoven

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Birkhoven 

Birkhoven (59 ha) ligt ten westen van Amersfoort aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug. Honden mogen hier het hele jaar loslopen, mits onder appel, in het gebied rond de Bosvijver. Zie deze kaart.

 

Waarom loslopen onder appel?

 

Het is de eerste prioriteit van het Utrechts Landschap om de natuur te beschermen, maar zij willen de goed opgevoede honden graag tegemoetkomen. Daarom mogen honden in dit gebied wel los, maar op voorwaarde dat ze onder appel staan. Dit houdt in dat je je hond niet laat jagen, hij/zij in het zicht loopt en op commando onmiddellijk komt. Respecteer dit alsjeblieft zodat dit fijne gebied ook losloopgebied zal blijven.

 

Parkeren kan (gratis) op de parkeerplaats bij de de sportvelden tegenover het kruispunt met de Soesterweg (adres navigatie: Barchman Wuytierslaan 232). Als je vanaf het einde van de parkeerplaats rechts het bos in loopt en je blijft rechts aanhouden, kom je vanzelf bij de Bosvijver.

 

Tip voor lokale hondenbezitters: website met hondenwandelkaarten van Amersfoort.

 

Dit gebied is minder geschikt voor rolstoelgebruikers vanwege het heuvelachtige landschap en de onverharde paden.

 

Met dank aan Yvette Koehler voor de foto's.

 

Download nu de gratis DoggyDating app en zie waar je ook bent, alle losloopgebieden van Nederland! Daarnaast kan je met de app afspreken voor hondenwandelingen, andere baasjes om hulp of advies vragen, een DoggyAlert aanmaken als je hond vermist is en vind je scherpe aanbiedingen in de DoggyDiscount! De link naar de App Store en Google Play staan hieronder —I>Anderen bekeken ook

Galgenberg

Amersfoort, Utrecht

Meer informatie

Lange Duinen

Soest, Utrecht

Meer informatie

Nimmerdor

Amersfoort, Utrecht

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..