Terug naar losloopgebieden zoeken

67270 keer bekeken

Maasvlaktestrand

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los op de Maasvlaktestrand in Rotterdam 

De gemeente Rotterdam heeft langs de randen van de nieuwe Maasvlakte een nieuw, breed en ruig zandstrand met duinstrook aangelegd van maar liefst 7 km lengte. Honden mogen hier in de wintermaanden (oktober t/m april) overal loslopen. In de overige maanden geldt voor het zuidelijke deel van het strand dat honden alleen los mogen als er geen badgasten zijn. Op het noordelijke deel (dit is het activiteitenstrand) mogen honden het hele jaar los mits ze goed onder appèl staan en de sporters (surfers, vissers en kiters) er geen last van hebben.

 

Let op: het betreft hier een gedoogbeleid. De officiële regel is dat honden in de zomermaanden aan de lijn moeten. Zorg er dus voor dat je de poep netjes opruimt en dat je hond de andere bezoekers van het strand niet tot last is. Geef de gemeente geen aanleiding om het gedoogbeleid te veranderen!

 

Parkeren kan (gratis) op een van de drie grote parkeerplaatsen langs de Maasvlakteboulevard ter hoogte van het zuidelijke badstrand. Hier tref je in de zomermaanden eenvoudige horeca (ter hoogte van P1 en P3) inclusief toiletten. In de wintermaanden is de horeca alleen geopend in de weekenden en met mooi weer.

Tijdens mooie zomerse dagen raden we je aan om te parkeren op een van de twee kleinere parkeerplaatsen ter hoogte van het noordelijker gelegen activiteitenstrand. Op die manier vermijd je contact met de badgasten en kan je je hond meteen los laten.

 

Met dank aan Lia Verhoeff voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Hondenstrand (Autostrand)

Oostvoorne, Zuid-Holland

Meer informatie

Badstrand Rockanje

Rockanje, Zuid-Holland

Meer informatie

Hoek van Holland

Hoek van Holland, Zuid-Holland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..