Terug naar losloopgebieden zoeken

25390 keer bekeken

Losloopgebied Zeepromenade & strand Huisduinen

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in losloopgebied Zeepromenade & strand Huisduinen te Den Helder 

Het strand van Huisduinen is de meest noordelijk gelegen strandopgang van het vaste land van Nederland. Het strand is net even anders dan andere stranden doordat er achter de dijk de Zeepromenade (fietspad) loopt. Deze is ruim 5km lang en loopt vanaf het dorpje Huisduinen tot aan Lands End, waar de veerboot naar Texel aanmeert.

 

De ruim 5 km lange (gras)dijk die langs de Zeepromenade loopt is het hele jaar door losloopgebied! Zie ook deze kaart. Je kunt boven op de dijk lopen, de zuidzijde van de dijk is geheel gras, de zeezijde is gras en deels asfalt. Hier bevindt zich onderlangs de dijk een voet en fietspad. Auto’s zijn er niet toegestaan. Onderweg kom je regelmatig andere hondenbaasjes tegen. Vanaf de dijk, waar een soort hondenpaadje loopt, heb je een magnifiek uitzicht over de zee, Texel en de zandplaat De Razende Bol aan de ene zijde en aan de andere zijde de stad Den Helder, de haven en de grachten, het Napoleontische fort Erfprins, het natuurgebied Huisduiner Poldertje en het dorp Huisduinen. En natuurlijk passeer je de hoogste gietijzeren vuurtoren van Europa, de 67 meter hoge Lange Jaap.

 

Langs de kustlijn liggen zwarte keien, deze zijn niet ideaal als je hond de zee in wilt. Maar de brede grasstrook langs zee biedt absoluut een fijne wandeling en een bijzondere ervaring!

 

Wil je liever naar het (zand)strand van Huisduinen, dat start na 500m links vanaf de parkeerplaats van restauran Nogal Wiedes. Het voordeel van dit strand is dat het 7 km lang is, lekker breed en een stuk minder druk is dan andere stranden in de omgeving.

 

Op het (zand)strand mogen tussen 1 oktober en 1 mei de hele dag op het strand loslopen. Na 1 mei mogen honden alleen los tussen 19:00 en 09:00 uur, aangelijnd mogen ze dan wel op het strand.

 

Parkeren kan op de parkeerplaats van het hondvriendelijke restaurant Nogal Wiedus, navigatie adres: Zeeweg 6,1789 AC Huisduinen.

 

Je kunt ook even verderop parkeren bij Fort Kijkduin of bij de veerhaven.

Navigatie adres: Havenplein 5, 1781 AB Den Helder.

 

Foto's gemaakt door DoggyDating.

 Anderen bekeken ook

Losloopveld Hengstepad

Den Helder, Noord-Holland

Meer informatie

Mariëndal

Den Helder, Noord-Holland

Meer informatie

Napoleonroute

Den Helder, Noord-Holland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..