Terug naar losloopgebieden zoeken

12375 keer bekeken

Landtong Rozenburg

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Landtong te Rozenburg 

De Landtong Rozenburg is een prachtige plek om met je hond(en) te wandelen, aangezien ze er het hele jaar los mogen (wel opruimplicht). Het losloopgebied loopt langs het Calandkanaal. en het Botlek. Vanaf de wandelpaden heb je prachtig uitzicht op de schepen die passeren. Zie deze gearceerde kaart van het losloopgebied.

 

Dit natuurgebied is een relatief nieuw recreatiegebied. Voor hondenbaasjes heel toegankelijk en aantrekkelijk door de mooie (ruige) natuur en uitzichten. De honden mogen overal los met uitzondering van de begrazingsweide aan het begin van de Landtong, hier grazen zowel Schotse Hooglanders als Koniks (paarden). Dit staat duidelijk met borden aangegeven.

 

Het gebied bevat een lange, doodlopende weg van 4km. Langs de route zijn er meerdere plekken waar de honden even kunnen afkoelen in het water van de Nieuwe Waterweg. Loop je de route helemaal uit, kom je uit in het Scheurbos. Dit is een uitgestrekte, beboste grasvlakte waar de honden van hartenlust kunnen rennen. Bijgekomen van de heenweg? Dan mag je weer terug over hetzelfde pad en kom je na een wandeling van ongeveer (8 km) twee uur terug op de parkeerplaats.

 

Helaas is het gebied ook populair bij fietsers die zich niet altijd realiseren dat het een losloopgebied is en ze het gebied dus met (honden)wandelaars dienen te delen.

 

Parkeren kan (gratis) bij het EIC Mainport Rotterdam aan de Noordzeeweg 6, 3181 ML Rozenburg, of bij de Ruitervereniging aan de Boulevard 14, 3181 LK Rozenburg.

 

Het 5km lange fietspad maakt Landtong Rozenburg rolstoelvriendelijk.

 

Voor dit losloopgebied zijn we nog op zoek naar 5 a 10 horizontaal genomen foto’s die een goed beeld van het gebied geven. Als u die heeft en met ons wilt delen, heel graag in groot formaat mailen naar losloopgebieden@doggydating.com. Als wij de foto’s plaatsen, vermelden we u als fotograaf.

 Anderen bekeken ook

Nieuwe Waterweg

Maassluis, Zuid-Holland

Meer informatie

Krabbeplas & Het Oeverbos

Vlaardingen, Zuid-Holland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..