Terug naar losloopgebieden zoeken

46095 keer bekeken

Vlietland

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Vlietland 

Recreatiegebied Vlietland (300 ha) is een groot water- en natuurgebied langs de rivier de Vliet, tussen Leiden, Voorschoten en Leidschendam. Tussen 1 april en1 oktober mogen honden niet op de strandjes en op de speel- en ligweiden komen. In de begrazingsgebieden en in de gedeelten die voor intensieve recreatie zijn bestemd (bv de camping, de jachthaven en de spartelvijver) moeten honden het hele jaar aan de lijn. In de overige gebieden mogen honden het hele jaar los. Zie ook de borden op de parkeerplaatsen.

 

Een wandeling rond de plas (ongeveer 8 km) is, buiten het seizoen, een aanrader. Goed om te weten; onderweg wandel je op sommige plaatsen parallel langs een ruiterpad en/of fietspad.

 

Parkeren kan (gratis) op een van de twee uiterste parkeerplaatsen van de Rietpolderweg. Als je bij de T-splitsing rechts gaat, ligt de laatste parkeerplaats vlakbij het gezellige Waterfront Vlietland. Controleer de website voor de openingstijden. In het hoogseizoen moet je vanaf deze parkeerplaats een stukje door een aanlijngebied om bij het losloopgebied te komen. Als je bij de T-splitsing links gaat, tref je geen horeca, maar sta je wel direct aan het begin van het losloopgebied.

 

Met dank aan Edwin Wolbers voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Polderpark Cronesteyn

Leiden, Zuid-Holland

Meer informatie

De Paauw

Wassenaar, Zuid-Holland

Meer informatie

Valkenburgse Meer

Valkenburg zh, Zuid-Holland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..