Terug naar losloopgebieden zoeken

24808 keer bekeken

Streekbos

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Streekbos 

Het Streekbos (72 ha) is een groot recreatiegebied ten westen van Enkhuizen. Natuur, bosbouw en recreatie komen hier harmonieus samen. In het Streekbos zijn 3 losloopgebieden waar honden het hele jaar door los mogen lopen, mits onder appel en de baasjes de poep opruimen. De losloopgebieden bevinden zich in vak 1, 3 en 5 aan de noordoost kant van het bos. Zie ook deze plattegrond. Buiten de losloopgebieden zijn honden welkom, mits aangelijnd.

 

Bij het Weelenpad is een hondenstrandje waar de honden makkelijk het water in en uit kunnen. Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet over (half)verharde en onverharde paden. Let op; deze lopen deels door losloopgebied en deels door aanlijngebied, zie deze kaart.

 

Waarom loslopen onder appel?

 

Het is de eerste prioriteit van de beheerder om de natuur te beschermen, maar zij willen de goed opgevoede honden graag tegemoetkomen. Daarom mogen honden in dit gebied wel los, maar op voorwaarde dat ze onder appel staan. Dit houdt in dat je je hond niet laat jagen, hij/zij in het zicht loopt en op commando onmiddellijk komt. Respecteer dit alsjeblieft zodat dit fijne gebied ook losloopgebied zal blijven.

 

Parkeren kan (gratis) aan de Veilingweg 21 of op de parkeerplaats aan de Haling in Enkhuizen. Voor een hapje en een drankje kan je terecht bij Restaurant IJgenweis aan de Veilingweg.

 

Het streekbos is goed begaanbaar voor rolstoelgebruikers.

 

Met dank aan Edith Koomen voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Julianapark

Hoorn, Noord-Holland

Meer informatie

De Hulk en Dwaalpark

Hoorn nh, Noord-Holland

Meer informatie

Zuigerplasbos

Lelystad, Flevoland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..