Terug naar losloopgebieden zoeken

145317 keer bekeken

Landgoed Groenendaal

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Landgoed Groenendaal 

Landgoed Groenendaal (80 ha) is een heerlijk wandelbos met prachtige oude bomen en brede lanen. Aan de noordkant van de Sparrenlaan mogen zowel honden als Schotse Hooglanders overal loslopen binnen de klaphekken. Het losloopgedeelte is volledig omheind en dat maakt dit bos ideaal voor honden die normaal gesproken niet los kunnen lopen.

 

Aan de rand van het losloopgebied kunnen honden heerlijk zwemmen of pootjebaden in het heldere water van de vijver. De oevers lopen op de meeste plaatsen geleidelijk af, dus ideaal voor pups en voorzichtige honden. Naast prachtige wandelpaden heeft Landgoed Groenendaal een bezoekerscentrum, een restaurant (hondenbeleid onbekend) en een kinderboerderij met een grote speeltuin (hier moeten honden aan de lijn).

 

De gele wandelroute (1,5 km) gaat grotendeels door losloopgebied. Deze route staat aangegeven met paatsjes met een gele band en start bij het voorplein van de kinderboerderij.

 

Parkeren kan op een van de parkeerplaatsen aan de Sparrenlaan, Groenendaal of de Burgemeester van Rappardlaan. Bij de tennisclub aan de Sparrenlaan hebben ze in de zomer een klein terras waar honden (mits aan de lijn) welkom zijn. Mocht je trek hebben in een pannenkoek, dan kan je terecht bij Pannenkoekenhuis De Konijnenberg aan het begin van de Sparrenlaan / hoek Herenweg. Vanaf het pannekoekenhuis loop je zo het losloopgebied in.

 

In wandelbos Groenendaal mogen maximaal 3 honden per persoon mee!

 

De paden rondom kasteel Groenendaal zijn rolstoelvriendelijk. De gele route door het losloopgebied is dit volgens de gemeente Heemsteede ook, echter deze zijn niet geasfalteerd. Dus waarschijnlijk meer geschikt voor de geoevende rolstoelgebruiker of met hulp van een begeleider en minder geschikt in natte periodes.

 

Met dank aan Manon Stijnman voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Boseilanden

Zwaanshoek, Noord-Holland

Meer informatie

De Groene Weelde

Cruquius, Noord-Holland

Meer informatie

Molenplas / Meerwijkplas

Haarlem, Noord-Holland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..