Terug naar losloopgebieden zoeken

32174 keer bekeken

Duingebied Egmond aan Zee

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Duingebied Egmond aan Zee 

In de duinen van Egmond aan Zee ligt een losloopgebied dat van het begin tot het einde van de Bloedweg loopt (tussen de Van Oldenborghweg en de Zeeweg). De Bloedweg zelf is een - in de zomer redelijk druk - verhard wandel- en fietspad. Dit maakt dit losloopgebied wat minder geschikt voor honden die niet goed luisteren.

 

Dit losloopgebied grenst aan het Noordhollands Duinrervaat wat prachtig is om te wandelen, maar waar honden aangelijnd dienen te zijn en een duinkaart verplicht is. Die is via een automaat te verkrijgen aan het begin van de route.

Klik hier voor een lijst waar de honden in de duinen los mogen en moeten worden aangelijnd.

 

Ook op het Robbenzand, Kroonstad en Noordlob mogen honden het hele jaar los lopen. Dit is wel (gedeeltelijk) gebied waarvoor een duinkaart verplicht is. Noordlob is te bereiken via de noordkant van de boulevard. Let wel goed op de borden waar de honden weer moeten worden aangelijnd.

 

Er is geen horeca in het gebied, maar als je naar het begin van de Zeeweg wandelt, dan vindt je verschillende leuke winkeltjes en restaurantjes.

 

Tussen 1 oktober en 1 mei mogen honden bovendien los op het strand.

 

Parkeren kan in de winter (december t/m februari) gratis, in de zomer (maart t/m november, dagelijks van 10.00 tot 19.00) betaald) aan de parkeerplaats op het einde van de Zeeweg. Navigatie adres: Boulevard Zuid 12 1931 AA Egmond aan Zee

 

Strandpaviljoen Nautilus aan Zee is het hele jaar geopend.

 

Foto 2 is genomen op de Bloedweg de overige foto's zijn genomen op het gebied Noordlob (losloopgebied) en Starrevlak (aanlijngebied).

 

Met dank aan Lesley Kunstt voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Egmond aan Zee

Egmond aan Zee, Noord-Holland

Meer informatie

Bergen aan Zee

Bergen aan Zee, Noord-Holland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..