DoggyDating App

Zo gebruik je de App! 

START: Op de startpagina van de DoggyDating app zie je de KAART met iconen en kan je naar de belangrijkste functies navigeren. 

Als je de app opent kom je meteen op de kaart. Hierop staan icoontjes zodat je in een oogopslag ziet waar je iets kan doen met de hond. De icoontjes geven de locatie aan waar er een DoggyDate (hondenwandeling), losloopgebied of evenement (agenda) is. Wanneer je een icoon met een cijfer ziet betekent dat, dat er op die locatie verschillende iconen elkaar overlappen. Als je dan op dat icoon klikt zal de kaart inzoomen en zullen de verschillende iconen zichtbaar worden.

 

Bij een keer klikken op het icoon zal een "pop-up" verschijnen met informatie. Wanneer je op de blauwe link kikt ga je automatisch naar de DoggyDate, de detailpagina van het losloopgebied of de pagina van het evenement.

Het Oranje pijltje op de kaart geeft aan waar jij je bevindt. Met de groene knop Mijn locatie ga je nadat je gezocht hebt op de kaart weer terug naar jouw locatie.

 

Wanneer je op Filter aanpassen klikt kan je filteren wat je wel of juist niet op de kaart wilt zien; alleen DoggyDates en/of losloopgebieden en/of evenementen.

 

Als je op de knop uitleg klikt zie je een korte uitleg van de app. Bij berichten zie je de berichten staan die je hebt ontvangen en verstuurd naar andere gebruikers.

VRIENDEN: Op de vriendenpagina kan je jouw hondennetwerk uitbreiden en onderhouden. 

Door op Vrienden te klikken zie je op alfabetische volgorde welke honden (en hun baasjes) al bevriend zijn met jou. Als je een nieuwe gebruiker bent, dan kan je klikken op honden zoeken. Je ziet dan welke honden bij jou in de omgeving al een profiel hebben op de DoggyDating app met de afstand in kilometers. (we tonen om privacy redenen nooit het woonadres!). Wanneer je tijdens een DoggyDate een leuk contact hebt gehad met een baasje kan je deze aan je vrienden toevoegen, zo kan je dan eenvoudig contact houden en berichten sturen.

Door bij vrienden vervolgens op honden zoeken te klikken kan je heel gericht zoeken naar bepaalde honden. Je kan zoeken op tekst; hierbij kan je zoeken op naam van de hond of de (profiel)naam van het baasje. Dit is ideaal als je een specifieke hond zoekt. Maar je kan ook een ras selecteren, het geslacht van de hond, de minimale en maximale leeftijd, of de hond gesteriliseerd/gecastreerd is, de grootte en/of op de afstand. Zo kan je altijd zelfs voor de meest kieskeurige hond een geschikt speel- of wandel kameraadje vinden.

DoggyDates: Op de DoggyDatespagina zie je een overzicht van alle DoggyDates (hondenwandelingen) die zijn aangemaakt, waarvoor je je hebt aangemeld en waarvoor je bent uitgenodigd. 

DoggyDating organiseert zelf geen wandelingen, dit doen de gebruikers onderling. Hierdoor worden er overal in Nederland en Belgiƫ DoggyDates georganiseerd. Een DoggyDate is een hondenwandeling (maar kan ook een picknick met honden, een verjaardag van de hond of iets anders zijn) waarbij twee of meer honden met hun baasjes met elkaar afspreken. Lees hier de spelregels.

 

Bij Binnenkort zie je een lijst met DoggyDates die anderen hebben aangemaakt. Je ziet op volgorde van datum de naam, de datum en het tijdstip van de DoggyDates en hoe ver deze bij jou vandaan zijn.

Als je op een DoggyDate klikt zie je de details van de DoggyDate zoals de locatie , door wie de DoggyDate is aangemaakt, de omschrijving en welke honden zich al hebben aangemeld. Wanneer er een nieuwe DoggyDate bij jou in de buurt is aangemaakt ontvang je hiervoor een uitnodiging op je telefoon (of tablet).

 

Bij Filter aanpassen kan je DoggyDates filteren op afstand en datum.

 

Als je op kaart klikt zie je op Google maps de exacte locatie van de DoggyDate gemarkeerd; je kan dan ook meteen je route instellen.

Elke DoggyDate heeft een groepschat waarop je berichten kan sturen, de maker en aangemelde deelnemers van de DoggyDate ontvangen hier een melding van op hun telefoon (of tablet). Dit is ideaal om van te voren vragen over de DoggyDate te stellen of iets te overleggen, maar ook om aan te geven als je onverhoopt iets later bent!

 

Door op Meedoen te klikken meld je je aan voor een DoggyDate. Twee uur voor aanvang ontvang je een herinnering op je telefoon (of tablet). Zo kan je nooit een DoggyDate vergeten! Mocht je verhinderd zijn, meld je dan af zodat de anderen niet onnodig op je wachten.De lijst met honden wordt namelijk als presentielijst gebruikt.

Bij Mijn DoggyDates zie je de DoggyDates die je zelf hebt aangemaakt of waarvoor jij je hebt aangemeld.

 

Iedereen kan zelf heel simpel een DoggyDate aanmaken op de DoggyDating app! Door op DoggyDate maken te klikken verschijnt een venster waarop je de naam, een leuke omschrijving, locatie, datum, tijdstip en duur van de DoggyDate kunt invullen.

 

Let er op dat je het pijltje op de kaart zo nauwkeurig mogelijk plaatst op de plek waar de DoggyDate start zodat iedereen het makkelijk kan vinden!

Tandwiel: Op de pagina met het tandwiel kan je je instellingen en je profiel beheren. 

In het menu zie je 3 knoppen.

 

Bij Mijn honden zie je het profiel van je hond(en) en kan je deze wijzigen, een hond toevoegen of verwijderen. Ook als je af en toe een oppashond hebt kan je deze toevoegen. Elke keer als je je aanmeldt voor een DoggyDate kan je aangeven met welke hond(en) je komt.

 

Bij Mijn profiel zie je de gegevens van het baasje (jij).

Hier kan je je adres, je profielnaam of je wachtwoord aanpassen. De adresgegevens worden nooit getoond aan andere gebruikers maar zijn uitsluitend bedoeld om te berekenen welke honden bij jou in de buurt wonen en op welke afstand de DoggyDates zijn.

Bij Instellingen kan je je taal wijzigen en instellen binnen welke straal je een melding wilt ontvangen van nieuwe DoggyDates en gebruikers.

 

Je kunt hier uitloggen, je profiel blijft dan wel bestaan en zichtbaar voor andere gebruikers. Deze functie kan handig zijn als je b.v. in het buitenland bent. Ook vind je hier de mogelijkheid om je account te verwijderen.

 

Deel deze app met je vrienden!

Door hier op te klikken kan je heel eenvoudig je vrienden op de DoggyDating app attenderen. Hoe meer honden mee doen met DoggyDating, hoe leuker voor iedereen, dus vergeet dit niet te doen!!!

Download nu de (gratis) DoggyDating app in jouw appstore!