RTV Noord had ter ere van dierendag een Doggydate aangemaakt. 

DINSDAG 4 OKTOBER 2016, 16:21

 

Daten met je hond: je weet alleen niet wie de baasjes zijn.

 

Een date ter ere van dierendag. Met de app DoggyDating is het heel normaal. Rob Mulder ging daarom een extra blokje om met zijn hond Wim. En dat deed hij dit keer niet alleen. Hij regelde een wandeldate.

 

Date plannen

Met de app kun je samen met andere hondenbezitters een afspraak maken om samen te gaan wandelen. Dat kan met z'n tweeën, maar ook met een hele groep. Je kunt je aansluiten bij een al bestaande oproep, of zelf een date voorstellen. Wij plaatsen voor Rob en Wim een oproepje voor een date in het Sterrenbos in de Stad.

 

Date gescoord

Het duurt niet lang voordat er een reactie komt. Derk uit Eexterveen en zijn twee Berner Sennenhonden zien een date met Rob en hond Wim wel zitten.

 

Oud en Nieuw

Derk maakt vaker gebruik van de app, vertelt hij tijdens de wandeling. 'Ik doe het vaak bij ons in de buurt. Dan gaan we met z'n allen wandelen. Een kilometer of vijf, soms tien.' Derk hoeft meestal niet lang te wachten op een reactie. 'Er staan zelfs al dates voor Oud en Nieuw op.'

 

Klik

Bij het aanmaken van je account geef je verplicht gegevens over je hond op. Daardoor kunnen andere gebruikers al een beetje inschatten met wat voor soort honden ze te maken hebben. Over de baasjes is minder bekend. Het is dus even afwachten met wie je gaat wandelen. Wat doe je als er iemand tussen zit waar je geen klik mee hebt? Derk vindt dat niet erg. 'Dan loop je gewoon een stukje verder. Dat doe je in de kroeg toch ook?'

 

Bekijk hier de video