De vernieuwde alles-in-een DoggyDating app helpt jou het leukste baasje voor je hond te zijn! 

Een prachtig artikel in het hondenmagazine van Nederland over de nieuwe DoggyDating app.

De vernieuwde alles-in-een DoggyDating app helpt jou het leukste baasje voor je hond te zijn!

De vernieuwde

alles-in-een DoggyDating app helpt jou het leukste baasje voor je hond te zijn!

 

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord over de DoggyDating app waarmee je met andere baasjes kunt afspreken voor hondenwandelingen. Ideaal om (jonge) honden te socialiseren en een vrolijk uitje te geven om hun energie kwijt te raken. De app heeft recent een totale metamorfose ondergaan. Dit maakt de DoggyDating app een echte alles-in-een app!

 

DoggyDates

Met ‘DoggyDates’ is het allemaal begonnen en het aantal afspraken tussen hondenbaasjes groeit nog elke dag! Ieder baasje kan een DoggyDate aanmaken. Het werkt als volgt: je kiest een locatie, datum en tijdstip en maakt een leuke omschrijving van de wande- ling die je wilt gaan maken. Andere baasjes in de buurt ontvangen dan een uitnodiging en kunnen zich aanmelden met hun honden. Zo ontstaat er een presentielijst en kan je zien welke en hoeveel honden er meegaan.

Nieuw is dat je nu kunt kiezen voor uitnodiging voor een speciale groep of type honden. Zo kun je een wandeling aanmaken voor alleen puppies, kleine honden, een bepaald ras, of alleen voor jouw eigen hondenvrienden. Alleen de baasjes met honden die aan die voorwaar- den voldoen, ontvangen dan een melding en kunnen zich aanmelden. Zo kan je de wandelingen nog beter afstemmen op de behoeftes van jouw hond!

 

Losloopgebieden

In de app staan ook alle losloopgebieden van Nederland. Je kunt deze snel en gemakkelijk in een overzichtelijke lijst of op de kaart opzoeken. In een oogopslag zie je hoe ver dit losloopgebied van jouw adres is verwijderd, welke voorzieningen er zijn et cetera.

Als je op het losloopgebied klikt, verschijnt direct de uitgebreide omschrijving, kan je de reviews van andere baasjes lezen, zie je de foto’s en kan je direct de navigatie starten. Je favoriete losloopgebieden kan je markeren voor een volgend bezoek.

 

DoggyAlert

De DoggyAlert is nu geïntegreerd in de app, onmisbaar als u uw hond kwijt bent. Samen met alle app-deelnemers zorgen we dat hij/zij zo snel mogelijk weer veilig terugkomt!

Het is de nachtmerrie van elke hondenbaas. Je hond loopt zijn neus achterna tijdens het uitlaten of glipt op een onbewaakt ogenblik de tuin uit. Je kunt dan een DoggyAlert aanmaken in de app waarbij alle baasjes in de omgeving direct een melding ontvangen. Doordat een DoggyAlert is gekoppeld aan je account in de app gaat dit bliksemsnel. Je selecteert je hond en dan wordt zijn/haar naam, foto, ras en geslacht direct inge- voerd. Vervolgens vul je in waar, hoe en wanneer de hond vermist is geraakt. Specifieke kenmerken, zoals is de hond benaderbaar, welke kleur riem hij/zij draagt, voeg je ook toe in een vrij veld. Des te meer details je opgeeft, hoe eerder hij/zij teruggevonden kan worden!

Alle app-deelnemers krijgen deze alarmmelding en de zoek- tocht gaat direct van start! Zodra een van de baasjes je hond ziet of vangt, plaatst deze een zichtmelding met de exacte locatie waar de hond is gespot. Sinds het actief maken van deze functie is er al meerdere malen gebruik van gemaakt en gelukkig zijn de meeste honden weer teruggevonden. Een prachtige manier om elkaar te helpen via deze hondenliefhebbers-community!

 

DoggyAssist

De succesvolle functie DoggyAssist is een platform waar eigenaren elkaar om hulp en advies kunnen vragen. Direct na het lanceren van de DoggyAssist werd er meteen al heel veel gebruik van gemaakt. Mensen vragen elkaar naar hun ervarin- gen met bepaald voer, tuigjes, (reis)benches en flexriemen. Maar ook: hoe verwijder ik een teek correct? Ben je in training met je hond om hem bepaalde angsten af te leren, dan kan je een oproep doen voor een trainingsbuddy. Iemand met een stabiele hond die bereid is om je hond weer vertrouwen te geven. Er wordt veel en actief op de vragen gereageerd en naar beste weten oprecht en goed advies gegeven. Ook in deze rubriek kan je dus optimaal gebruik maken van de community!

 

DoggyDiscount en Agenda

 

Om de app echt helemaal compleet te maken vind je er ook een agenda vol leuke hondenevenementen door heel Nederland en ... de DoggyDiscount! In deze rubriek vind je scherpe aanbiedingen exclusief voor gebruikers van de app.

Nieuwe lay-out

De nieuwe functies vroegen natuurlijk ook om een metamorfose. Het ziet er nu nog frisser en overzichtelijk uit en er is goed nagedacht over extra gebruiksgemak. Alle functies zijn in één oogopslag te vinden, zodat je nog sneller aan de wandel kunt gaan met je viervoeter & friends!

 

Afgelopen maart vierde het team van DoggyDating het zesjarig bestaan. Sinds 2014 heeft DoggyDating zich ontwikkeld tot een multifunctionele app die niet meer weg te denken is in het leven van hondenbezit- ters in Nederland!

 

 

Handig voor tijdens de vakantie!

Nu de grenzen door het coronavirus zijn gesloten, gaan veel mensen op vakantie in eigen land. Een voordeel hiervan is dat de hond(en) dan gezellig mee kunnen. De Doggydating app is ook dan superhandig omdat je direct kunt zien waar de leukste losloopgebieden in die omgeving zijn. Dat werkt heel eenvoudig:

• Je stelt het zoekfilter in op huidige locatie of de locatie waar je wilt gaan wandelen

• Je ziet direct welke loopgebieden er het dichtst in de buurt zijn

• Je kunt natuurlijk ook kijken of er in die omgeving al actieve DoggyDate uitno- digingen zijn geplaatst

• Je kunt direct zelf een eigen DoggyDate aanmaken en versturen

Belangrijke tip: volg de actuele RIVM-voor- schriften strikt op en houd alle bescher- mende maatregelen goed in acht. Dus... blijf thuis als je ziek bent, maak de groep niet te groot, geen handen schudden, houd afstand van elkaar, aai elkaars honden niet en deel geen voertjes en snoepjes zolang het coronavirus actief is.

 

De DoggyDating app is gratis en te downloaden in de App Store & Google Play.

Meer informatie: www.doggydating.com