Metrotime.be Doggydating: Tinder voor honden 

metro Belgie Doggydating: Tinder voor honden

Dankzij verschillende apps als Tinder, Charm en Blendr is online dating populairder dan ooit. Nu blijkt de digitale zoektocht naar een relatie ook een regelrechte hype te worden in de dierenwereld.

 

Via de app DoggyDating kunnen honden een wandelvriendje uit de omgeving ontmoeten. Nicole Kinsbergen bedacht de applicatie begin 2014 toen ze met haar poedel in een park in Amsterdam wandelde. “Er waren geen speelkameraadjes voor mijn viervoeter en ook geen baasjes om een leuk gesprek mee aan te knopen”, vertelt Kinsbergen in een interview met de Nederlandse krant het Algemeen Dagblad. Anderhalf jaar later staan er op DoggyDating profielen van meer dan 25.500 honden. Tachtig procent van de honden komt uit Nederland, de rest uit België. Maandelijks wint de app nog 2.000 gebruikers.

 

Kinsbergen noemt de app zelf een soort Tinder voor honden. “Je maakt immers een profiel voor je hond, incluis een foto en informatie over karaktertrekjes, ras, geslacht en of het dier al dan niet gesteriliseerd of gecastreerd is. Ook de woonplaats is cruciaal, want veel baasjes zoeken een wandelplek in de buurt.”

 

Persoonsgegevens over de baasjes zal je niet vinden. “De app is niet bedoeld voor vrijgezelle baasjes die via een hondendate de liefde van hun leven hopen te vinden. Bovendien kwam uit eigen onderzoek naar voren dat slechts en kwart van de ingeschreven baasjes nog vrijgezel is. Het overgrote deel van de Doggydating-gebruikers is dus al van straat geraakt.”

 

Lees hier het artikel online