Labrador post, DoggyDating biedt zoveel meer dan losloopgebieden! 

De Nederlandse Labrador Vereniging plaatste in hun clubblad " Labrador post" een prachtig artikel over DoggyDating. Je kunt de gehele tekst lezen onder de afbeelding.

Labrador post, DoggyDating biedt zoveel meer dan losloopgebieden!

DoggyDating

 

Wie kent de website DoggyDating niet? Waarschijnlijk hebben de meesten van ons deze website wel eens geraadpleegd om een mooi losloopgebied te zoeken.Maar wist je dat DoggyDating ook een super handige app heeft?

Deze LP zal aandacht besteden aan de verschillende onderdelen van de DoggyDating app.

 

Behalve de losloopgebieden biedt de (gratis) DoggyDating app DoggyDates, een DoggyAlert, een DoggyAssist een agenda vol hondenevenementen en de DoggyDiscount.

 

In de komende LP’s worden per provincie twee wandelgebieden geselecteerd, best moeilijk want iedereen heeft zo zijn eigen wensen...

 

LOSLOOPGEBIEDEN

 

Bij DoggyDating vind je het meest complete overzicht van alle losloopgebieden in Ne- derland. De criteria die DoggyDating hanteert zijn dat je er minimaal een half uur kunt lopen of dat ze zo bijzonder zijn dat het toch de moei- te van het omrijden waard is. Bijvoorbeeld in het geval van een omheinde speeltuin of een heerlijk hondenstrandje. Op de kaart zie je direct zien welke losloop- gebieden zich in jouw omgeving bevinden én je favoriete losloopgebieden kan je op- slaan voor een volgend bezoek. Je kunt los- loopgebieden zoeken op afstand, populari- teit of nieuw gebied. In de app kan je bij het zoekfilter wisselen tussen thuislocatie of hui- dige locatie. Superhandig als je onderweg, op vakantie of ergens op bezoek bent. Ver- der kan je kiezen tussen soorten gebieden, namelijk hondenspeeltuin, natuurgebied, stadspark en strand. Wanneer je doorklikt op een losloopgebied vind je een omschrijving van, foto’s en de kenmerken zoals: Is er ook zwemwater? Is

het omheind? Kan ik er na afloop iets drin- ken? Zijn er ruiterpaden? Is het rolstoelvrien- delijk (ook handig voor bv. kinderwagens) Waar kan ik parkeren? Via de knop route kan je direct de navigatie instellen en in de reviews lees je wat andere baasjes van dit gebied vinden. Kortom in de DoggyDating app vind je ge- noeg inspiratie om eens een ander rondje met je hondje te lopen. Ontdek samen mooie gebieden en maak er een heerlijk ui- tje van voor hond én baas!

 

DE LEUKSTE HONDENWANDELINGEN MAAK JE MET DE DOGGYDATING APP!

 

• DoggyDates

 

Wandelen met je viervoeter, ja dat doen we allemaal. Soms alleen een rondje buurt, da- gelijks een lange wandeling in het bos, op het strand of op de hei.

Meestal kom je dezelfde baasjes tegen en dat is voor jou en je viervoeter heel gezel- lig, maar het is ook leuk om een keertje af te spreken met andere, voor jou onbekende hondeneigenaren! Op de pagina ‘DoggyDates’ kunnen baasjes met elkaar afspreken om samen te gaan wandelen. Ieder baasje kan een DoggyDate aanmaken waarvoor andere baasjes in de omgeving een uitnodiging ontvangen. Je kunt ook zelf via de lijst of kaart DoggyDates zoeken en je aanmelden.

Ideaal om je viervoeter lekker te laten spe- len en van een wandeling een gezellig uitje voor hond en baas te maken! Doordat alle honden een eigen profiel hebben in de app is het direct zichtbaar welke honden zich al hebben aangemeld en ontstaat een presen- tielijst. Het is mogelijk om een DoggyDate met ‘voorwaarden’ aan te maken, zo kan je kie- zen om alleen uitnodigingen te versturen naar honden van een bepaald ras, alleen grote of kleine honden of alleen baasjes die je al kent.

Doordat de honden vanaf het begin van de wandeling samen zijn, vormen ze snel een roedel waarin ze volgens de hondenetiquet- te met elkaar communiceren.

De baasjes genieten samen van het ple-

zier dat de honden beleven en ontdekken mooie routes en losloopgebieden. Kortom, een heerlijk uitje voor hond én baas!

 

• DoggyAlert

 

Als je hond is weggelopen: Plaats een DoggyAlert in de DoggyDating app!

Het is de grootste angst van ieder baasje, maar het kan altijd gebeuren dat je hond ervandoor gaat, doordat hij ergens van schrikt of omdat hij z’n neus achterna gaat. De DoggyAlert is een Amber Alert voor honden. Mocht je hond de kuierlatten heb- ben genomen, dan kun je bliksemsnel een DoggyAlert aanmaken.

Alle DoggyDating app gebruikers binnen een straal van 10 km ontvangen dan een melding en zien de gegevens van de hond en de locatie waar hij/zij is weggelopen. Mochten zij de hond zien of kunnen van- gen, dan kunnen ze dat met de zichtlocatie direct doorgeven aan het baasje via Dogg- yAlert.

Een prachtige manier om elkaar te helpen! Uiteraard ontvangt ook iedereen weer een melding zodra de hond is teruggevonden zodat de zoekacties weer gestaakt kunnen worden. In de DoggyAlert app staan een aantal aanbevelingen, die verstandig zijn om wel en niet te doen, als je hond is weggelopen. Neem ze een keer rustig door als je thuis bent, dan weet je wat je te doen staat en welke mogelijkheden de app biedt. Meer over de DoggyAlert en een link naar de tips

 

• DoggyAssist

 

Ieder baasje heeft wel eens hulp of advies nodig! Speciaal hiervoor heeft DoggyDa- ting de rubriek DoggyAssist gecreëerd in de DoggyDating app.

Dit blijkt een schot in de roos te zijn ge- weest waar veel baasjes behoefte aan ble- ken te hebben, want dagelijks worden er vele DoggyAssists aangemaakt. Veruit de meeste DoggyAssists gaan om praktische zaken bij het opvoeden van honden.

Bijvoorbeeld wat moet je doen als je hond wagenziek is, hoe bouw je het beste het alleen zijn van een pup op, hoe vaak moet je de tanden van je hond poetsen etc. Op- vallend is dat er echt goed en opbouwend advies wordt gegeven door de commu- nity. Ook als je zelf dit probleem niet hebt, ge- ven de DoggyAssists en de reacties meer inzichten in het houden van honden. Je kunt in de DoggyAssist ook een op- roep doen voor een trainingsbuddy. Dit is bestemd voor honden die gedragspro- blemen hebben of het vertrouwen in an- dere honden zijn kwijt geraakt. Het baasje zoekt dan (vaak samen met een gedrags- deskundige) een hond om mee te trainen.

Daarnaast kunnen baasjes elkaar ook om hulp vragen als ze een oppas zoeken of

tips geven, bijvoorbeeld dat een losloop- gebied tijdelijk is afgesloten.

Iedere gebruiker van de app kan een DoggyAssist aanmaken en daarbij de keus maken of deze is bestemd voor baasjes in de buurt of iedereen. Een prachtige ma- nier om elkaar te helpen en steunen via de DoggyDating community!

 

• DoggyDiscount

 

De DoggyDating app heeft ook een snuf- felhoek met leuke aanbiedingen en acties. Deze kunnen variëren van proefmonsters, een proefpakket, een speciale aanbieding op een bepaald product of korting op het hele assortiment. De voorwaarde die DoggyDating aan deze acties stelt is dat het bedrag nooit hoger mag zijn dan de laagste onlineprijs. Zo weet jij dat je altijd gegarandeerd de beste deal hebt!

 

• Honden-community

 

DoggyDating is met ruim 120.000 down- loads uitgegroeid tot de grootste hon- den-community van de Benelux. Dat is fijn, want zo kunnen we elkaar helpen en ondersteunen om de leukste baasjes voor onze honden te zijn, en dat willen we toch allemaal?!