Terug naar losloopgebieden zoeken

47034 keer bekeken

Overasseltse en Hatertse Vennen

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Overasseltse en Hatertse Vennen 

De Overasseltse en Hatertse Vennen (530 ha) liggen tussen Nijmegen, Wijchen en Heumen en zijn onderdeel van Het Rijk van Nijmegen.

 

Honden mogen in het noordelijke deel van dit natuurgebied loslopen. Klik hier voor de kaart met het losloopgebied. Midden in het losloopgebied ligt een groot ven met diverse kleine strandjes waar honden heerlijk het water in kunnen. Je kunt een wandeling maken rond het ven (15-20 minuten) of plaats nemen op een van de bankjes en genieten van het uitzicht. Het is hier een komen en gaan van honden, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je hond zich verveelt.

 

Ook voor kinderen is dit een leuk gebied. Er zijn dikke bomen om in te klimmen en er is zelfs een tokkelbaan. Het losloopgebied wordt begrensd door een (lage) afrastering (draad) met hekjes en de grenzen met het aanlijngebied staan duidelijk aangegeven met bordjes.

 

Parkeren kan (gratis) op de grote parkeerplaats net voorbij Kaasboerderij De Diervoort (als je vanuit Nijmegen komt). Het adres van de Kaasboerderij is Staddijk 17 in Wijchen. De parkeerplaats ligt net ten zuiden daarvan aan de Oude Nijmeegseweg (zandweg) naast het Gagelven. Je kunt ook parkeren aan de andere kant van de Vennen bij Restaurant en Pannenkoekhuis St. Walrick. Aan deze zijde van het natuurgebied mogen honden echter niet los. Vanaf beide parkeerplaatsen starten verschillende paaltjeswandelingen van Staatsbosbeheer.

 

De paden in het losloopgebied zijn niet verhard en daarom minder geschikt voor rolstoelgebruikers.

 

Met dank aan Angela A. voor de foto's.

 

Download nu de gratis DoggyDating app en zie, waar je ook bent, alle losloopgebieden van Nederland! Daarnaast kan je met de app afspreken voor hondenwandelingen, andere baasjes om hulp of advies vragen, een DoggyAlert aanmaken als je hond vermist is en vind je scherpe aanbiedingen in de DoggyDiscount! De link naar de App Store en Google Play staan hieronder —I>Anderen bekeken ook

Stadspark Staddijk

Nijmegen, Gelderland

Meer informatie

Berendonck

Wijchen, Gelderland

Meer informatie

Heumensoord

Nijmegen, Gelderland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..