Terug naar losloopgebieden zoeken

23198 keer bekeken

Oeverlanden

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Oeverlanden 

Natuurgebied Oeverlanden is een onontdekt pareltje aan de noordkant van de Nieuwe Meer. Doordat de natuur in dit gebied al sinds de jaren zestig vrij spel heeft, wandel je door een prachtige ruige omgeving. Honden mogen bijna overal loslopen en kunnen op meerdere plaatsen heerlijk zwemmen. Tijdens je wandeling is de kans groot dat je een paar Schotse Hooglanders tegenkomt, want ook zij mogen hier los. Als je wilt, kan je helemaal doorlopen tot aan het begin van Jaagpad. Dit is een wandeling van ongeveer 1 - 1,5 uur (afhankelijk van het aantal zijpaadjes dat je neemt).

 

Parkeren kan (gratis) langs de Oude Haagseweg (bij T-splitsing rechts, richting busbaan). Aan de overkant van de rijbaan ligt het hondvriendelijke Paviljoen aQuarius. Hier kan je hele jaar terecht voor een hapje, een drankje en een prachtig uitzicht richting het Amsterdamse Bos. Op de speel- en ligweiden rond het paviljoen moeten honden aan de lijn, maar even verderop begint het (omheinde!) losloopgebied. Dit staat duidelijk aangegeven op de overzichtskaarten.

 

Tip: blijf in het begin van het losloopgebied een beetje aan de waterkant, want de kant van de Oude Haagweg wordt met mooi weer gebruikt als ontmoetingsplek voor mannen (dit geldt ook voor de parkeerplaats tegenover het Mercure Hotel).

 

Dit gebied is niet erg geschikt voor rolstoelgebruikers.Anderen bekeken ook

Amsterdamse Bos

Amstelveen, Noord-Holland

Meer informatie

Sloterplas

Amsterdam, Noord-Holland

Meer informatie

Rembrandtpark

Amsterdam, Noord-Holland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..