Terug naar losloopgebieden zoeken

27241 keer bekeken

Nationaal Park De Meinweg

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Nationaal Park De Meinweg 

In de meest oostelijke hoek van Midden Limburg, aan 3 kanten omringt door Duitsland ligt Nationaal Park De Meinweg (1800 ha). Het landschap golft en er zijn steile hellingen. In het park vind je geheimzinnige bossen, meanderende beekjes, glooiende heidevelden, blinkende vennen en in het natte gedeelte veengebieden.

Er zijn 2 losloopgebieden waar honden het hele jaar door los mogen lopen mits onder appel. Zie deze kaart.

 

Losloopgebied Melickerheide (vlakbij Golfbaan Herkenbosch) is 55 ha groot.

Er staat ter plaatse met bordjes aangegeven waar de honden los mogen en waneer het losloopgebied stopt. Voor dit losloopgebied kun je het beste parkeren op Parkeerplaats Melickerbosweg in Roermond.

 

Het tweede losloopgebied is Losloopgebied Zandbergen (t.o. voormalig bezoekerscentrum) en deze is 44 ha groot. Ook hier staat met bordjes aangegeven waar de honden los mogen lopen.

 

Parkeren kan bij het bezoekerscentrum aan de Meinweg 2.

Daar kunt u ook na afloop in de hondvriendelijke brasserie De Boshut een drankje doen of genieten van een stuk vlaai.

 

Wil je een langere wandeling maken of deze losloopgebieden combineren, dan is je hond buiten de losloopgebieden overal welkom mits aangelijnd.

 

Waarom loslopen onder appel?

 

Het is de eerste prioriteit van de beheerder om de natuur en het wild te beschermen, maar zij willen de goed opgevoede honden graag tegemoetkomen. Daarom mogen honden in deze gebieden wel los, maar op voorwaarde dat ze onder appel staan. Dit houdt in dat je je hond niet laat jagen, hij/zij in het zicht loopt en op commando onmiddellijk komt. Respecteer dit alsjeblieft zodat dit deze fijne gebieden ook losloopgebied zal blijven.

 

Download nu de gratis DoggyDating app en zie waar je ook bent, alle losloopgebieden van Nederland! Daarnaast kan je met de app afspreken voor hondenwandelingen, andere baasjes om hulp of advies vragen, een DoggyAlert aanmaken als je hond vermist is en je vindt er scherpe aanbiedingen in de DoggyDiscount! De link naar de App Store en Google Play staan hieronder —I>Anderen bekeken ook

Groote Heide

Venlo, Limburg

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..