Terug naar losloopgebieden zoeken

32139 keer bekeken

Krekengebied

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Krekengebied 

In het Krekengebied in Ouwerkerk mogen honden los ten noorden van de Baalpapenweg. In het gebied ten zuiden van deze weg (aan de kant van het Watersnoodmuseum) moeten honden aan de lijn.

 

Door de dijkdoorbraak in 1953 is er een groot krekenstelsel onstaan dat later door de mensen met loofbossen, inlagen en polders verder is vormgegeven. Het is een mooi stuk natuur met veel water dat na regen echter erg drassig kan zijn (laarzen mee!). Ondanks dat het gebied enorm waterrijk is, mogen ze helaas hier niet zwemmen.

 

Vanaf Ouwerkerk gezien ligt het losloopgebied links langs de weg. Je kunt een rondwandeling maken die geheel langs de kreek loopt (ongeveer 3 km). Staatsbosbeheer heeft op enkele plaatsen bruggen aangelegd zodat een aaneengesloten wandeling mogelijk is. Op de ronde moet je tweemaal een weggetje oversteken waar auto's kunnen rijden. Lijn je hond hier even aan om ongelukken te voorkomen.

 

Parkeren kan aan de Baalpapenweg of bij het Watersnoodmuseum. Volg vanuit het dorp de bordjes richting Watersnoodmuseum. Je rijdt dan het dorp uit via de Phoenixstraat en de Baalpapenweg en je komt dan langs camping "de Kreekoever". Na een bocht in de weg steek je de kreek over. Aan de linkerkant ligt het losloopgebied, rechts ligt het aanlijngebied. Op de kreekovergang is er plaats voor enkele auto's. Voor meerdere auto's kan je iets verderop rechts parkeren op de splitsing naar de Weg van de Buitenlandse Pers (waar ook het Watersnoodmuseum is). Dit is ter hoogte van Baalpapenweg nr 3.

 

Naast het Watersnoodmuseum ligt restaurant het Vijfde caisson.

Hier kan je op het terras terecht voor een hapje of drankje.

 

 

De paden in het Krekengebied zijn semie verhard waardoor dit losloopgebied redelijk goed te doen is voor rolstoelgebruikers.

 

Met dank aan een DoggyDater voor de foto's.

 Anderen bekeken ook

Grevelingendam

Bruinisse, Zeeland

Meer informatie

Schelphoek

Serooskerke, Zeeland

Meer informatie

Brouwersdam-Zuid

Scharendijke, Zeeland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..