Terug naar losloopgebieden zoeken

36926 keer bekeken

Het Waarderhout

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Het Waarderhout 

Het Waarderhout (60 ha) is een jong, maar gevarieerd stadsbos aan de oostrand van Heerhugowaard. Staatsbosbeheer heeft de noordelijke helft van het bos aangewezen als losloopgebied. Honden mogen hier het hele jaar loslopen, mits de uitwerpselen netjes worden opgeruimd.

 

Als je alle lanen, (slinger)paadjes en speelveldjes mee pakt, ben je een maximaal een uur onderweg. In het zuidelijke deel van het bos moeten honden aan de lijn en in het Speelbos (aan de kant van de Rustenburgerweg) zijn honden niet toegestaan. De grens tussen het losloopgebied en het deel waar honden aan de lijn moeten, wordt duidelijk aangegeven. Let hier goed op, want overtredingen worden beboet (90 euro).

Zie ook deze kaart.

 

Parkeren kan (gratis) op verschillende plaatsen langs het Waarderhout. Aan de noordkant van het bos (de kant van het losloopgebied) kan je gratis parkeren op de parkeerplaats van het zwembad. Navigatie adres: Beukenlaan 1.

Het losloopgebied ligt schuin aan de overkant van de rotonde (houd je hond dit eerste stuk aan de lijn!).

 

Voor een hapje of een drankje kan je vanaf 12:00 uur terecht bij Eetcafé Cirkus aan de Rustenburgerweg (aan de zuidkant van het bos).

 

Op deze pagina vind je alle losloopgebieden en hondenverbodsgebieden van Heerugowaard. Het Waarderhout heeft geen verharde paden waardoor dit losloopgebied minder geschikt is voor rolstoelgebruikers.

 

Download nu de gratis DoggyDating app en zie, waar je ook bent, alle losloopgebieden van Nederland! Daarnaast kan je met de app afspreken voor hondenwandelingen, andere baasjes om hulp of advies vragen, een DoggyAlert aanmaken als je hond vermist is en vind je scherpe aanbiedingen in de DoggyDiscount! De link naar de App Store en Google Play staan hieronder —I>Anderen bekeken ook

Obdammer Weel

Obdam, Noord-Holland

Meer informatie

Park van Luna / Huygendijkbos

Heerhugowaard, Noord-Holland

Meer informatie

Geestmerambacht & Vlasgat

Noord-Scharwoude, Noord-Holland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..