Terug naar losloopgebieden zoeken

55561 keer bekeken

Groevenbeekse heide

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Groevenbeekse heide 

De Groevenbeekse heide is een groot heidegebied omgeven door bos tegen de bebouwde kom van Ermelo. Er liggen nog veel oude grafheuvels die duizenden jaren oud zijn. Ze zijn op de hei te herkennen als lichte verhogingen in het landschap. Het gebied van circa 200 hectare maakt deel uit van het stuwwallenmassief van de Veluwe.

 

Honden mogen hier het hele jaar loslopen (mits onder appel) in het losloopgebied dat 55 ha groot is, zie ook het hondenbeleid van de gemeente Ermelo. Het is door de heide een overzichtelijk gebied waar je als je een ronde maakt een wandeling van 4 km kunt maken. Naast de verharde paden die dit gebied ook geschikt maken voor rolstoelgebruikers, heb je er ook veel kleine kronkelpaadjes waardoor je je hier makkelijk een uur kunt vermaken. Het gebied is populair bij honden(baasjes) dus de kans dat je hond leuke speelkameraadjes treft is groot.

 

Parkeren kan (gratis) aan het einde van de Herderlaan, tegen de heide aan.

Zie ook kaart en route.

 

 

Waarom loslopen onder appel?

 

Het is de eerste prioriteit van de beheerder om de natuur te beschermen, maar zij willen de goed opgevoede honden graag tegemoet komen. Daarom mogen honden in dit gebied wel los, maar op voorwaarde dat ze onder appel staan. Dit houdt in dat je je hond niet laat jagen, hij/zij in het zicht loopt en op commando onmiddellijk komt. Respecteer dit alsjeblieft zodat dit fijne gebied ook losloopgebied zal blijven.

 

Voor dit losloopgebied zijn we nog op zoek naar 5 a 10 horizontaal genomen foto’s die een goed beeld van het gebied geven. Als u die heeft en met ons wilt delen, heel graag in groot formaat mailen naar losloopgebieden@doggydating.com. Als wij de foto’s plaatsen, vermelden we u als fotograaf.

 

Download nu de gratis DoggyDating app en zie, waar je ook bent, alle losloopgebieden van Nederland! Daarnaast kan je met de app afspreken voor hondenwandelingen, andere baasjes om hulp of advies vragen, een DoggyAlert aanmaken als je hond vermist is en vind je scherpe aanbiedingen in de DoggyDiscount! De link naar de App Store en Google Play staan hieronder —I>Anderen bekeken ook

Strand Horst

Ermelo, Gelderland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..