Terug naar losloopgebieden zoeken

24459 keer bekeken

Echobos & Zuiderzeedijk

  • Informatie
  • Kaart
  • Route
  • Reviews
  • Verbeteringen doorgeven

Honden los in Echobos & Zuiderzeedijk 

Dit losloopgebied in Muiderberg bestaat eigenlijk uit twee aparte gebieden + een heus hondenstrand. Honden mogen hier namelijk los op een groot gedeelte van de dijk (onderdeel van het Zuiderzeepad) en in het historische Echobos.

 

Het meest westerlijke deel van de Zuiderzeedijk/Strand Muiderberg is dus het hele jaar door losloopgebied. De rest van de dijk is tussen 1 oktober en 1 april ook losloopgebied. Zie ook deze kaart van de gemeente.

 

Vanaf de dijk heb je een prachtig uitzicht over het IJmeer en in het Echobos vind je een leuk stukje historie van Muiderberg. Daarnaast is er voor honden volop gelegenheid om te zwemmen in het IJmeer.

 

Als je alles combineert (Echobos, strand en een wandeling over de dijk - 3 km heen en terug), dan ben je makkelijk een uurtje of anderhalf zoet.

 

Parkeren kan op de kleine parkeerplaats op de kruising van de Dijkweg, het Kerkpad en Brink. Vanaf de parkeerplaats kan je direct links de dijk op, of je kunt via het Kerkpad naar het strandje wandelen. Ga hier aan het einde links, want rechts ligt een recreatiestrand en daar moeten honden aan de lijn.

 

Het Echobos ligt aan de andere kant van de Dijkweg (even de weg oversteken). Mocht je na je wandeling zin hebben in een hapje en/of een drankje, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt naar het centrum van Muiderberg (5 minuten wandelen) of naar Strandpaviljoen De Zeemeeuw (einde Kerkpad rechts, op het recreatiestrand). Honden zijn hier van harte welkom, mits aangelijnd.

 

Met dank aan Thea Kielman voor de foto's.

 

Download nu de gratis DoggyDating app en zie, waar je ook bent, alle losloopgebieden van Nederland! Daarnaast kan je met de app afspreken voor hondenwandelingen, andere baasjes om hulp of advies vragen, een DoggyAlert aanmaken als je hond vermist is en vind je scherpe aanbiedingen in de DoggyDiscount! De link naar de App Store en Google Play staan hieronder —I>Anderen bekeken ook

Almeerderstrand

Almere, Flevoland

Meer informatieGemiddelde beoordeling

Deel je ervaringen met anderen:

Schrijf een review

Schrijf zelf een review 

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt.

Als je een foutje hebt gezien op de site, dan horen we dat graag! 

Let op! DoggyDating is een app en website die informatie verzamelt over losloopgebieden en deze beschikbaar stelt aan hondenbaasjes. Wij zijn niet de eigenaar of beheerder van de losloopgebieden. De knop verbeteringen doorgeven is dan ook uitsluitend bedoeld voor de informatie die wij over het gebied verstrekken.  

Uw bericht wordt verzonden.

Uw bericht is succesvol verzonden.

Het verzenden van het bericht is mislukt..